Τοπικά

Κάλεσμα σωματείων σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενόψει της Πρωτομαγιάς

Για την οργάνωση του αγώνα τους, ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής μας, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 6 μμ. στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου, που οργανώνεται με πρωτοβουλία σωματείων της περιοχής. Όπως αναφέρουν τα τρία σωματεία σε ανακοίνωσή τους:

“Το 2021, 101 χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση σήμερα ετοιμάζει την κατάργησή του, τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, την παραπέρα επέκταση της ευέλικτης εργασίας, της δουλειάς την Κυριακή και επιπλέον χτυπήματα σε συνδικαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Μαζί μ’ αυτές τις ανατροπές του αιώνα, σ’ αυτό το νομοσχέδιο, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων, με τα σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης χτυπώντας παραπέρα το απεργιακό δικαίωμα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή.
Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς”

 

Τα σωματεία:

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το