Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για την Πρωτομαγιά

DSCN2357

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης για την Πρωτομαγιά.

Με σύνθημα «Αγώνας, ρήξη, Ανατροπή- Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια», το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και τα σωματεία κάλεσαν τους εργαζομένους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια τους και να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση της Παρασκευής 1 Μαΐου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κάλεσε τα μέλη των σωματείων, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και άνεργους που δεν είναι οργανωμένοι, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, καθώς την Τρίτη 21  και την Τετάρτη 22 Απριλίου θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με θέμα την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Βόλο.
Η έκθεση περιλαμβάνει την εξιστόρηση των βασικών σταθμών της εργατικής τάξης της ιστορίας από τις αρχές του 20ου αιώνα, την περίοδο της Μεγάλης Κρίσης, τη δεκαετία 1940-1950, μέχρι και σήμερα.
Ακόμη, την Πέμπτη 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στο εργατικό και λαϊκό τραγούδι με τίτλο «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά στις 8 το απόγευμα στο Αχίλλειο.

Τέλος, τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζομένους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το