Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Synentevksi_Typou

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που θα γίνουν την Κυριακή 8 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στο Μεταξουργείο και στη μεγάλη διαδήλωση στο Κιλελέρ, που διοργανώνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Αγροτικών Μπλόκων, την Κυριακή 15 Μάρτη στις 11π.μ., απηύθυναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Εγρατικό Κέντρο.

Οι ομιλητές επισήμαναν την ανάγκη μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους, και επίσης ζήτησαν επαναφορά της πενταετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες και επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Τόνισαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία που υπέγραψε η νέα κυβέρνηση και που ουσιαστικά – όπως είπαν – συνεχίζει τα μνημόνια, και απαίτησαν να καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι. Επίσης ζήτησαν να σταματήσει η αντιλαϊκή φοροεπιδρομή και άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις προσχηματικές ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια των λαϊκων νοικοκυριών. Επίσης, άσκησαν κριτική για την υποχρηματοδότηση στην υγεία, στην παιδεία και κάλεσαν τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Κιλελέρ. Σε ότι αφορά τους αγρότες επισημάνθηκε ότι θα ήταν χρήσιμο η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από το εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία και με ευθύνη του κράτους να αγοραστούν τα προϊόντα που έμειναν απούλητα λόγω του εμπάργκο και να δοθούν για τις λαϊκές ανάγκες σε νοσοκομεία, σχολεία κλπ.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι: Ρίτσα Κωττή – Ρούση, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου, Τσουμπουσλής Κώστας, Μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, Αδραχτάς Δημήτρης, Μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της Πανελλαδικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ(ΠΑΣΕΒΕ) και Μέλος της Ομοσπονδίας, Στέλλα Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας Βόλου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ενώ επιστολή έστειλε ο Νίκος Αγγελής, αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το