Τοπικά

Κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης απευθύνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των πολιτών, δημιούργησε ένα ενισχυμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που αφορούν συγκεκριμένα την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και συμβουλευτική υποστήριξη.
Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» προσπαθεί να ενεργοποιήσει επιχειρήσεις, εθελοντικούς φορείς, συλλόγους αλλά και μεμονωμένους πολίτες, ώστε να βοηθήσουν πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία, μοναχικούς ηλικιωμένους, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, άπορους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει ήδη, μέσω της ενισχυμένης δομής του «Βοήθεια στο σπίτι», να προμηθεύει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό σε αρκετούς δημότες από διαφορετικά χωριά του δήμου. Σίγουρα οι ανάγκες είναι περισσότερες και κυρίως σε τρόφιμα που θα μπορούν να το ετοιμάσουν μόνοι τους .
“Στην προσπάθεια που κάνουμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ευελπιστούμε όλοι επιχειρήσεις, σύλλογοι, φορείς, μεμονωμένα άτομα να σταθείτε συμπαραστάτες με την προσφορά προϊόντων για την ενίσχυση του προγράμματος διάθεσης τροφίμων ή ειδών πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη είναι το εφαλτήριο για την ισορροπημένη διαβίωση όλων και την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς ταυτόχρονα. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και να βγούμε όλοι δυνατότεροι και καλύτεροι από αυτό το χτύπημα της πανδημίας”, επισημαίνουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το