Τοπικά

Κάλεσμα ενάντια στους πλειστηριασμούς από το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους”

Κάλεσμα ενάντια στους πλειστηριασμούς απευθύνει το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» και ζητά από φορείς, σωματεία, ενεργούς πολίτες, λαϊκές συνελεύσεις και δημοτικές παρατάξεις να δίνουν κάθε Τετάρτη το παρόν στις 3:15 μ.μ. έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.
Το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» καλεί σε μαζική διαμαρτυρία για την αποτροπή πλειστηριασμών σε λαϊκές οικογένειες και ανθρώπους που έχουν πληγεί από τα μνημόνια και την κρίση. Επίσης καλούν τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 24210-91440 από τις 6:00 ως 8:00 το απόγευμα και στα τηλέφωνα 6972201507 ,6937936792 ,6980101354 (Για την περιοχή Αλμυρού).

Στην ανακοίνωσή του του Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους”  αναφέρει:

“Σαν ΣΤΕΚΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ενεργοποιούμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια και παλεύουμε μαζί με πολίτες και συλλογικότητες της Μαγνησίας ενάντια στις συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων και τις πολιτικές της τερατρόικας (Ε.Ε. –ΔΝΤ-τραπεζίτες ) και των «πιστών υπηρετών» τους των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν και έχουν φέρει το λαό και τη χώρα μας στη χειρότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της.
Σήμερα θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητά της πάλη μας, την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς.
Το ζήτημα της προστασίας αυτής δεν το βλέπουμε αποκομμένο, αλλά σε άμεση συνάρτηση με την μνημονιακή πολιτική που εκτινάσσει στα ύψη το ιδιωτικό χρέος και οδηγεί στη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.
Το δημόσιο χρέος που διογκώθηκε για να σωθούν οι τράπεζες με τις τρείς
ανακεφαλαιοποιήσεις, φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων με τη φοροεπιδρομή μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, τη μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε χαράτσια χωρίς αντίκρισμα, την διόγκωση του κόστους παροχής υπηρεσιών από τις ΔΕΚΟ.

Αλλά και για την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται από τη μια μεριά η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών και από την άλλη ηπολιτική των μνημονίων που στραγγάλισε με την ύφεση κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της δεν συνέβαλε στην προστασία της λαϊκής κατοικίας, αλλά αντίθετα πήρε μέτρα που καθιστούν τα δάνεια ελκυστικά προϊόντα για ταvulture funds. Ιδίως με τις ρυθμίσεις εκείνες που προβλέπουν
α) τη δυνατότητα μεταβίβασης στα fund και ενήμερων δανείων,
β) ότι ακόμα και οι πιο φτωχές οικογένειες δεν μπορούν –ούτε με προσφυγή στη δικαιοσύνη- να ρυθμίσουν τα δάνεια τους σε ποσά κατώτερα από την αξία που θα πετύχαινε το ακίνητο κατόπιν πλειστηριασμού,
γ) ότι δεν δύνανται οι δανειολήπτες –ακόμα και όσοι ενημερωθούν ότι επίκειται η μεταβίβαση του δανείου τους σε ξένο fund- να αγοράσουν αυτοί το δάνειό τους στην ίδια τιμή.

Όπως έδειξε και η κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης αλλά πλέον και στα ειρηνοδικεία όλων των πόλεων της Ελλάδας , είναι πράγματι κρίσιμο να
διαμορφωθούν όροι μαζικής κοινωνικής αλληλεγγύης γύρω από την
αντικειμενική αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων να εκπληρώσουν τις διαρκώς ογκούμενες υποχρεώσεις τους. Ένα τέτοιο κίνημα θα μπορούσε να εμπλέξει λαϊκά στρώματα σε κινηματικές διαδικασίες με απτά αποτελέσματα, να μπλοκάρει μια βασική όψη της μνημονιακής αναδιάρθρωσης και να διαμορφώσει τους όρους ώστε να συνδεθεί με το γενικότερο κίνημα ανατροπής των μνημονίων.
Βασικοί μας στόχοι πρέπει να είναι:
α) να σπάσει το κλίμα της ντροπής και της συνυπευθυνότητας που κυριαρχεί σ’όσους χρωστούν-να οργανωθεί σε κάθε στάδιο η συλλογική συμπαράσταση προς αυτούς και να συναποτελέσουν κι αυτοί τμήμα του κινήματος συμπαράστασης προς άλλους,
β) να γίνει το συγκεκριμένο μέτωπο υπόθεση του μαζικού κινήματος, να στηριχθεί από τα συνδικαλιστικά σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους επαγγελματικούς συλλόγους
γ) να οργανωθεί η αποτροπή των πλειστηριασμών κατά την διεξαγωγή τους, καθώς και η αποτροπή των εξώσεων με κάθε μέσο. Να αποτραπούν οι διακοπές ρεύματος και νερού” .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το