Τοπικά

Κάλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους, αλλά και όλους τους δημότες της πόλης σε κινητοποίηση την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 6 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Βόλου για να εναντιωθούν και να αποτρέψουν, όπως αναφέρει, τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Βόλου που θέλει, εν μέσω πανδημίας, να φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το θέμα της δημιουργίας εργοστασίου παρασκευής SRF «ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών» όπως σημειώνει το Συνδικάτο. .
Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων αναφέρει:
«Πρόκειται για μια ύπουλη κίνηση που στη δύσκολη αυτή περίοδο για την υγεία όλων μας, με την πανδημία του κορωνοϊού να σαρώνει, ο Δήμαρχος Βόλου φέρνει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ζήτημα της δημιουργίας εργοστασίου SRF και στρέφεται ενάντια σε όλο το λαό της περιοχής που εκφράστηκε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της πόλης μας απαιτώντας: να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και να μη γίνει το εργοστάσιο παραγωγής SRF/RDF στον Βόλο.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κυβερνήσεις είναι συνένοχοι στο έγκλημα ενάντια στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της πόλης, με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το