Τοπικά

Κάλεσμα αύριο στα δικαστήρια από τις “Mαχητικές και Ελεύθερες Βόλου”

Οι “Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου” καταγγέλλει ότι μητέρες που, ενώ καταγγέλλουν τους συζύγους τους για κακοποίηση των παιδιών τους, βρίσκονται οι ίδιες κατηγορούμενες ότι παραβιάζουν δήθεν αποφάσεις επικοινωνίας. Αύριο θα βρεθούν στα Δικαστήρια του Βόλου για να στηρίξουν μία μητέρα που κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια σε βάρος της κόρης τους και η ίδια κατηγορείται  για παραβίαση δικαστικής απόφασης για επικοινωνία του πρώην συζύγου της με τα παιδιά. Απευθύνουν έτσι κάλεσμα στο οποίο αναφέρουν:

“Την Παρασκευή, 9/9/22 δικάζεται κατόπιν διακοπής από 7/9/22 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια μητέρα η οποία, ενώ έχει καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος της ανήλικης κόρης του και εκκρεμεί η δίωξή του, έχει μετατραπεί η ίδια σε κατηγορούμενη για παραβίαση του υποτιθέμενου δικαιώματος επικοινωνίας του πατέρα με τα παιδιά του, τα οποία πρέπει να επισημανθεί ότι δεν θέλουν να έχουν καμία επικοινωνία μαζί του.

Ενώ λοιπόν τα παιδιά του αρνούνται κάθε επικοινωνία μαζί του, ο πατέρας τους, για να τα εξαναγκάσει σε επικοινωνία, προέβη ακόμη και σε «διάρρηξη» του σπιτιού όπου μένουν, παραβιάζοντας «νόμιμα» την πόρτα με την κάλυψη των αστυνομικών και δικαστικών αρχών και καταστρατηγώντας με αυτό το βάναυσο τρόπο το δικαίωμα του παιδιού- θύματος να έχει προστασία όταν κακοποιείται από το γονιό-θύτη. Η μητέρα αυτή επί δύο χρόνια έχει δεχθεί σωρεία μηνύσεων παραβίασης επικοινωνίας ως αντιπερασπισμό του κατηγορούμενου για ασέλγεια ανηλίκου. Πριν δυο μήνες καταδικάστηκε σε δυο χρόνια για δήθεν παραβίαση απόφασης επικοινωνίας σε μια διαδικασία όπου παραβιάστηκαν κατάφωρα τα δικαιώματά της, χωρίς να έχει συνήγορο υπεράσπισης, μάρτυρες υπεράσπισης κ.α. και απειλήθηκε από την εισαγγελία ότι, αν δεν υπακούει στην απόφαση επικοινωνίας των παιδιών της με τον φερόμενο ως κακοποιητή πατέρα τους, θα της αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της. Αυτή είναι δικαστηριακή κακοποίηση και αντιστροφή της αλήθειας!

Γι’ αυτό καλούμε κόσμο την Παρασκευή, 9/9, στις 10 π.μ. τα Δικαστήρια του Βόλου, για να στηρίξουμε αυτή τη γυναίκα να αντιμετωπίσει το πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της, επειδή τόλμησε να προστατεύσει τα παιδιά της και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια τη δική της και των παιδιών της. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στον αγώνα της γιατί θέλουμε να σταματήσει η έμφυλη βία αλλά επίσης και η έμφυλη διάκριση και κακοποίηση στα δικαστήρια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το