Τοπικά

Κάλεσμα από το Ξεκίνημα για τις συγκεντρώσεις στις 11 και 15 Φεβρουαρίου

iroon paralia

Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 15 Φεβρουαρίου στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνει το Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, επισημαίνοντας ειδικότερα σε ανακοίνωσή του:
«Η επιμονή της ΕΕ να υποτάξει το ελληνικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, αρνούμενη οποιαδήποτε σοβαρή παραχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει πόσο αδίσταχτο είναι το διευθυντήριο των Βρυξελλών και οι άρχουσες τάξεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο του ελληνικού εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων. Το «ούτε βήμα πίσω» πρέπει να το πει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να αντισταθεί πραγματικά και αποφασιστικά η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις πιέσεις των υπαλλήλων των πολυεθνικών που διοικούν την ΕΕ.
Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε εργατικό χώρο, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που να βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο του αγώνα. Προβάλλοντας τα αιτήματα του κάθε χώρου, αλλά, ταυτόχρονα ενοποιώντας, συντονίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες ενάντια στον ταξικό αντίπαλο: το ντόπιο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και τις άρχουσες τάξεις της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να δώσουμε το παρόν μας στις πρώτες μεγάλες κινητοποιήσεις των πλατειών, που καλούνται στις 11 και τις 15 του μήνα. Το κίνημα των Αγανακτισμένων του 2011 μπορεί να επιστρέψει, δυνατότερο, δυναμικότερο, πιο έμπειρο, σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Θα είμαστε όλοι εκεί. Για να συζητήσουμε πώς θα το επεκτείνουμε και πώς θα κτίσουμε τις δημοκρατικές δομές μέσα στους χώρους και την κοινωνία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για ότι μας αφορά κι όχι οι ψεύτες και οι κλέφτες που ρήμαξαν τη χώρα και τις ζωές εκατομμυρίων.
Στο Βόλο συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις στην παραλία (Ηρώο) την Τετάρτη 11/2 και την Κυριακή 15/2 στις 6μμ.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το