Τοπικά

Κάλεσμα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αυριανή συγκέντρωση στη ΔΕΥΑΜΒ

IMG_20150310_120000

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου, αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου, ενάντια στην ψήφιση Κανονισμού Άρδευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ, απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση είναι προγραμαμτισμένη στις 11:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Καλούμε το λαό του δήμου Βόλου να εμποδίσει δυναμικά την ψήφιση του νέου κανονισμού άρδευσης που επιχειρεί να περάσει η νέα δημοτική αρχή ακλουθώντας τα βήματα της προηγούμενης ώστε τα νερά της άρδευσης να περάσουν στον έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ. Είναι το πρώτο βασικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση των νερών του Πηλίου, νερών άριστης ποιότητας, αφού δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός και η οποία διαδικασία συμβεί από εκεί και πέρα θα έχει αυτό σαν δεδομένο. Το θέμα δεν βρίσκεται στο διαδικαστικό μέρος του κανονισμού αλλά στο φορέα διαχείρισης του. Η εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δίνει τη δυνατότητα να εισέλθει το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω των γνωστών ΣΔΙΤ ( Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) στην εκμετάλλευση των νερών ή να ξεπουληθεί μια δημοτική επιχείρηση όπως πχ η ΔΕΥΑΜΒ. Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν και οι προσπάθειες της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που όχι μόνο ευνοούν, αλλά πιέζουν για την ιδιωτικοποίηση των νερών, αφού θεωρεί το νερό εμπόρευμα δίνοντας την δυνατότητα αστρονομικών κερδών στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σ` αυτόν τον χώρο. Από αυτή τη σκοπιά η συζήτηση που έχει ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει ως στόχο τη λύση των προβλημάτων που έχει ο δήμος Βόλου με τα αποθέματα νερού, αλλά στο να φτιαχτούνε οι όροι εκείνοι που προοπτικά θα δώσουν τη δυνατότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα «να βάλουν στο χέρι τους» και το νερό.
Η διαχείριση του κοινωνικού αγαθού που λέγετε ΝΕΡΟ δεν μπορεί να μην τελεί υπό την Δημόσια φροντίδα και προστασία , βασισμένη σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που θα αφορά τη διαχείριση και την προστασία των υδάτων. Είναι ταυτόχρονα επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης νέων μορφών κοινωνικού ελέγχου (στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών του τελευταίου διαστήματος) που θα εκφράζουν και εν τέλει θα επιβάλλουν τη λαϊκή βούληση βάση των κοινωνικών αναγκών και ενάντια σε λογικές «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Μορφές, θεσμοί και όργανα λαϊκής πολιτικής σε αντιπαράθεση με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τους θεσμούς του. Μια διαδικασία που πρέπει να σπάσει το πλαίσιο της ΕΕ, βασικό ενορχηστρωτή των σχεδίων ιδιοποίησης των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου. Δεν νομιμοποιούμε καμία ΔΕΥΑΜΒ (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με δεδομένο «αμαρτωλό» παρελθόν) να αναλάβει την διαχείριση των νερών. Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου Βόλου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ την Παρασκευή 13 Μάρτη στις 11.30 για να εμποδίσουμε αυτή την μεθόδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το