Κατηγορίες: Τοπικά

Σκηνικό “πολέμου” στη ΔΕΥΑΜΒ – Εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων οι διαμαρτυρόμενοι για το νερό

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον τρίτο όροφο του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ όπου οι διαμαρτυρόμενοι για την άρδευση εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας που βρίσκόταν στο χώρο διέταξε ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Εξαγριωμένοι οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα φωνάζοντας “μαφία” τη δημοτική αρχή και συνθήματα όπως “ο φασισμός δεν θα περάσει”, ενώ προειδοποίησαν οτι δεν πρόκειται να αποχωρήσουνν εάν δεν αποσυρθεί ο κανονισμός άρδευσης. “Εδώ δεν είναι Beogroup για να αποφασίζεις εσύ, ούτε νέα Σμύρνη”, καταφέρθηκαν εναντίον του Αχ. Μπέου. Τελικά, εν μέσω απειλών και ύβρεων, αποφασίστηκε αναβολή του θέματος για την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι, καθώς δεν ήταν έτοιμα να συμμετάσχουν στη συζήτηση τα τοπικά Συμβούλια.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για τον κανονισμό άρδευσης.  Η είσοδος του κ. Μπέου στην αίθουσα συνοδεύτηκε από σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τον εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών για το Νερό Αρ. Φραγκουδάκη. “Το νερό δεν είναι δικό σου” φώναξε ο κ. Μπέος και προειδοποίησε οτι όποιος παρενοχλήσει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα ζητήσει να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο. Πριν από λίγο κι ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ακούστηκε δυνατός θόρυβος από κάποια πόρτα και ο κ. Μπέος δήλωσε απευθυνόμενος στον Αστυνομικό Διευθυντή Γ. Τόλια οτι υποβάλλει μήνυση, ζητώντας να κάνει τη δουλειά του. Επίσης, απευθυνόμενος σε στελέχη της αντιπολίτευσης που βρίσκονται στη ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε να σταματήσουν τη μήνυση αυτοί που είναι εδώ για να μαζέψουν ψήφους. “Αχ ρε Ελλάδα τι έχεις να τραβήξεις τα επόμενα τέσσερα χρόνια”, είπε ο Αχ. Μπέος, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δελημήτρου. Όποιος δεν συνομιλεί με τους πολίτες, είναι περίεργο…”, σημείωσε και ο κ. Μπέος τον κάλεσε να αφήσει τους λαϊκισμούς κατά μέρος.

Από τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και της Κίνησης Πολιτών που βρίσκονταν από νωρίς στην αίθουσα συνεδριάσεων, ζητήθηκε να δηλώσουν τα ονόματά τους στη γραμματεία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση άνω των δυο ωρών καθώς ο κ. Μπέος βρισκόταν σε γραφείο του πρώτου ορόφου και αρνούνταν να ανέβει στον τρίτο για να να αρχίσει η προγραμματισμένη για τις 11:30 συνεδρίαση του Δ.Σ., αν δεν απομακρύνονταν οι συγκεντρωμένοι.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Κωνσταντά, αναγκάζοντας την Αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία. Επιδίωξαν να ανέβουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., αλλά η κεντρική είσοδος της ΔΕΥΑΜΒ ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς. Έξω από το κτίριο της Επιχείρησης βρίσκονταν μεταξύ άλλων μέλη της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μαργ. Πατσιαντά.
Προσερχόμενος στο κτίριο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προπηλακίστηκε με αποδοκιμασίες και γιουχαίσματα, ενώ λίγο αργότερα, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να μπουν μέσα σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

Σε δηλώσεις του ο Αρ. Φραγκουδάκης, μέλος της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, τόνισε οτι δεν πρόκειται να δεχθούν τον κανονισμό άρδευσης διότι είναι παράνομος και ουτοπικός, καθώς δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ισχύει στο Πήλιο. “Άλλοι είναι οι σκοποί, προσπαθούν να πάρουν τα νερά της άρδευσης για εκμετάλλευση. Εμείς ζητάμε η διαχείριση της άρδευσης να μείνει στο Δήμο Βόλου και στις τοπικές κοινωνίες και να πληρώνουμε ότι πληρώναμε πάντα.

Από την πλευρά του ο Β. Γαλανόπουλος κατήγγειλε τον δήαμρχο Βόλου οτι λειτουργεί με πραξικοπηματικό τρόπο στο σοβαρό θέμα της άρδευσης. “Ο κόσμος έχει αποφασίσει στα χωριά με συνελεύσεις ότι την άρδευση πρέπει να την έχει ο Δήμος και όχι η ΔΕΥΑΜΒ. Το θέμα είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια “ξεδοντιασμένη” επιχείρηση, αδύνατη να ανταπεξέλθει στα βασικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει εις πέρας το πρόσθετο βάρος και έτσι ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Αυτό ήταν το σχέδιο του Σκοτινιώτη, το εφαρμόζει τώρα και ο Μπέος. Πρότασή μας είναι να πάει η άρδευση στο Δήμο, καθώς ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που υπάρχει στα χαρτιά αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί. Εμείς δε μιλάμε για κανονισμό γιατί δεν είναι αρμόδιοι στο δήμο να κάνουν κανονισμό. Αυτό που έκαναν είναι ένα έκτρωμα κυριολεκτικά.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος των “Δρόμων Συνεργασίας” στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κ. Γαργάλας τόνισε σε δηλώσεις του οτι η ΔΕΥΑΜΒ είναι από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα που αναλαμβάνουν το τμήμα της άρδευσης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση, επιβαρύνει τον δημότη – τον χρήστη – με ΦΠΑ, ενώ ο Δήμος δεν τον επιβαρύνει”. Ο ίδιος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Βόλου για αφερεγγυότητα και προχειρότητα και πρόσθεσε οτι με την πολιτική της ουσιαστικά απομονώνει την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη από την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και διώχνει τον κοσμο από τις μη αστικές περιοχές. “Είναι εγκληματικό αυτό. Ο κανονισμός της Δημοτικής Αρχής είναι απορριπτέος από τις εσωτερικές υπηρεσίες. Η ιστορία της αποκοπής της άρδευσης από την ύδρευση πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Η άρδευση εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες και η ύδρευση άλλες. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη σοβαρότητα να αποφασίσει πως θα τις διαχειριστεί”, κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση: Υπέρ των αγροτών το 68% των πολιτών – Δίκαια τα αιτήματά τους

Oι αγρότες κλείνουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μη στήριξή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,…

1 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «O,τιδήποτε έχει ακουστεί δεν το αποδεχόμαστε» – «Δεν είναι εθισμένος στον τζόγο»

Με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος…

1 Φεβρουαρίου 2024

Η συσκευασία γάλακτος που εξόργισε τα ακροδεξιά τρολ – «Καταργούν την μητρότητα»

Μέχρι και γνωστή εταιρεία γάλακτος φαίνεται να χτύπησε η κουλτούρα του cancel culture, με ακροδεξιούς…

1 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδια και χημικά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση…

1 Φεβρουαρίου 2024

Οικονομικές συμβουλές μέσω TikTok προτιμούν οι νέοι – Η νέα γλώσσα του χρήματος

Πώς μπορείς να κάνεις αποταμίευση; Τι είναι το επιτόκιο; Τι σημαίνει προϋπολογισμός; Μπορεί ορισμένοι από…

1 Φεβρουαρίου 2024

Ανατριχιαστικό τροχαίο – Χαροπαλεύει αγοράκι 2 ετών

Χαροπαλεύει το μόλις 2 ετών αγοράκι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από τον…

1 Φεβρουαρίου 2024