Τοπικά

Κάλεσε συμμετοχής στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΠΘ

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας = απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία της Μαγνησίας την Τρίτη 11/9, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο. Το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής υπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων – Ποτών, Καθαριστριών – Καθαριστών, Εργαζομένων ΟΤΑ, Μουσικών Θεσσαλίας «Ο Απόλλων», Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πολιτικών Συνταξιούχων και Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων.

Το κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Ως ΔΣ, αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί του τέλους των μνημονίων, για την ανάπτυξη που έρχεται και για την επιστροφή στην κανονικότητα, έχουν περιεχόμενο αντιδραστικό και είναι εχθρικές για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, και στο Δημόσιο.
Από το Δημόσιο σήμερα λείπει κόσμος ενώ και η χρόνια υποχρηματοδότηση έχει δημιουργήσει μια δραματική κατάσταση, κυρίως στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών υπηρεσιών. Από σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί, αίθουσες, εξοπλισμός, από τα νοσοκομεία γιατροί, νοσηλευτές, κρεβάτια και φάρμακα, οι δυνατότητες ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού ακόμα και σε περιστατικά όπως οι τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική είναι αποκαλυπτικές για το που βρισκόμαστε σήμερα.

Αντίστοιχα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει μέχρι και 6 μισθούς στα χρόνια της κρίσης, έχουν ξηλωθεί δικαιώματα και κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών τα οποία προφανώς και δεν θα ανακτηθούν με την «επιστροφή στην κανονικότητα». Οι ελαστικές μορφές εργασίας όλο και διευρύνονται, με συμβασιούχους, ωφελούμενους, εργολαβικούς, μερικώς απασχολούμενους να είναι περίπου ένας στους πέντε εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν αμφισβήτησε την κατεύθυνση του μικρού – επιτελικού Δημοσίου, της προσαρμογής στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας σε συνθήκες κρίσης, αντίθετα την ενίσχυσε. Αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έφερε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κινητικότητα και μετατάξεις, νέα συρρικνωμένα οργανογράμματα και οργανισμούς, νέα αντιδραστική «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το Δημόσιο συνεχίζει να υποχωρεί από διάφορους τομείς δραστηριότητας, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για να καταληφθεί από το κεφάλαιο (εργολάβοι – μεγαλοεπιχειρηματίες), με σκοπό την κερδοφορία και προφανώς σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που καλούνται πάλι να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προσλήψεις στο δημόσιο και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες. Παλεύουμε ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, για κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων.
Επιδιώκουμε κοινή πάλη με τους «ελαστικά» εργαζόμενους, παλεύουμε ώστε οι συμβασιούχοι να γράφονται στα σωματεία και στους συλλόγους του Δημοσίου. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά άρα και η πάλη πρέπει να είναι κοινή: Στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών, της διεύρυνσης των δικαιωμάτων, της προσαρμογής του Δημοσίου στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γιατί αυτή είναι η δική μας «κανονικότητα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το