Πολιτισμός

Καλεντάρι καλοκαιρινών εκδηλώσεων από τους Δήμους – Προετοιμασίες για πανηγύρια και φεστιβάλ σε όλη τη Μαγνησία

Παρότι ο κορωνοϊός δεν θα αποτελεί παρελθόν το καλοκαίρι, οι δήμοι του Νομού προετοιμάζονται για την υλοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων με καλαμαροβραδιές, πανηγύρια, φεγγαροβραδιές, γλέντια και φεστιβάλ. Το καλεντάρι περιλαμβάνει πάμπολλες εκδηλώσεις που σταχυολογούνται ως εξής:
– «Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων » (Νέο Κλίμα Σκοπέλου, 27-28 Ιουλίου 2021), με βραδιά παραδοσιακών χορών από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και βραδιά μουσικής εκδήλωσης με αναβίωση παραδοσιακού νησιώτικου γλεντιού. «Καλαμαροβραδιά» επίσης στο Νέο Κλίμα Σκοπέλου, στις 11 Αυγούστου 2021), με σκοπό αφενός την ψυχαγωγία των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού.
– «Χορωδιακό φεστιβάλ Αλμυρού», Ιούλιος 2021.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται πολλά χρόνια και έχει στόχο της να γνωρίσει το κοινό τη χορωδιακή μουσική, να ψυχαγωγηθεί ποιοτικά αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή.
– Συναυλία στον Αλμυρό τον Αύγουστο.

Με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού προγραμματίζεται η πραγματοποίηση, τον προσεχή Αύγουστο, μεγάλης συναυλίας, η οποία θα γίνει στην κεντρική πλατεία Αλμυρού με τη συμμετοχή ενός συνόλου καλλιτεχνών.
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, για την ενθάρρυνση των κοινωνικών επαφών «Τοπική και Διεθνής γευσιγνωσία και γαστρονομία στον Πλατανιά, 23-25 Ιουλίου.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς στον τομέα, παρουσιάσεις αλλά και μουσική βραδιά στο τέλος της εκδήλωσης.
– «2η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών» στον Πλάτανο Αλμυρού, 26-27 Ιουνίου 2021). Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο» πρόκειται να πραγματοποιηθεί η «2η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών» το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου 2021 στον Παλαιό Πλάτανο Αλμυρού.
– «6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών Αλοννήσου» (3-6 Ιουλίου 2021). Στο Φεστιβάλ προβλέπεται να συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
– «1η Χορευτική Συνάντηση Πηλίου» (Άγιος Ιωάννης, Μούρεσι, Ανήλιο, Νταμούχαρη, 10-12 Σεπτεμβρίου 2021). Με πρωτοβουλία του τουριστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Πηλίου το διάστημα 10-12 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ιωάννη, στο Μούρεσι, στο Ανήλιο και στη Νταμούχαρη η πολιτιστική εκδήλωση «1η Χορευτική Συνάντηση Πηλίου». Πρόκειται για ένα διήμερο γεμάτο παράδοση και πολιτισμό με χορευτικές παρουσιάσεις, μουσική, συναντήσεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις και διάφορες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή στο οποίο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σύλλογοι με περισσότερα από διακόσια μέλη τους. «1ο Μουσικό Φεστιβάλ Άγιος Ιωάννης» (Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, 19-20 Ιουνίου, 2-3 Ιουλίου και 3-4 Σεπτεμβρίου 2021).
– «21ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου» (Ζαγορά – Κισσός Πηλίου, 26 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2021). Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό καλλιτεχνικό θερινό θεσμό όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνώς, όπως επιβεβαιώνεται από τις επαναλαμβανόμενες συμμετοχές καλλιτεχνών από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

– «Η πρώτη σημαία» (Σκιάθος, 20 Ιουνίου-20 Σεπτεμβρίου 2021). Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Σκιάθου και με αφορμή την Επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομαδική εικαστική εγκατάσταση στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, στον τόπο όπου σχεδιάστηκε, υφάνθηκε και υψώθηκε η γαλανόλευκη ελληνική σημαία των απαρχών της Επανάστασης.
– «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021- Γοργόνες και Μάγκες στη Ν. Αγχίαλο» (Νέα Αγχίαλος, 27 Ιουνίου 2021). Με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου στις 27 Ιουνίου πρόκειται να διοργανωθεί στην κεντρική πλατεία – πάρκο Νέας Αγχιάλου μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση. Η εκδήλωση με τίτλο «Γοργόνες και Μάγκες» θα περιλαμβάνει παρουσίαση μουσικοχορευτικών τραγουδιών και παραδοσιακών χορών και θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
– «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021 – Μνήμες, Ολοκαύτωμα 30ης Ιοουλίου» (Νέα Αγχίαλος, 30 Ιουλίου 2021). Με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου στις 30 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Δράγνειου δημαρχιακού Μεγάρου Ν. Αγχιάλου εκδήλωση αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της 30ης Ιουλίου της Νέας Αγχιάλου.
Μουσική παράσταση «A voice’s journey» (Σκιάθος, Ιούλιος 2020). Η μουσική παράσταση «A voice’s journey», εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
– «Η Λυρική στη Σκιάθο» (Σκιάθος, 15 Ιουλίου 2021). Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Σκιάθου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου, μεγάλη ανοιχτή συναυλία με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
– «2η γιορτή μελιού και τοπικής γαστρονομίας & γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα», (Πουρί, 7-8 Αυγούστου 2021). Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής και σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου προγραμματίζεται διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένες στο μέλι, τη γαστρονομία και τη γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα της περιοχής το διάστημα 7-8 Αυγούστου.
Επίσης , θα διοργανωθεί «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» (Χορευτό, 31 Ιουλίου 2021).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το