Ελλάδα

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα νέα προϊόντα για τους διαβητικούς που προστίθενται – Ποια είναι

Νέες κατηγορίες προϊόντων προστίθενται στο Καλάθι του νοικοκυριού από την προσεχή Τετάρτη. Τα προϊόντα θα αφορούν σε καταναλωτές που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα προϊόντα που θα προστεθούν

Συγκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού» προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» και «Προϊόντα βρώμης», ενώ διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια». Επιπλέον, συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν» και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι».

Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς:

«Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά»,
«Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά»,
«Τυρί με χαμηλά λιπαρά»,
«Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)»
και «’Όσπρια».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει: «Από την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 το «καλάθι του νοικοκυριού» συμπληρώνεται με τα βασικά διατροφικά είδη που αφορούν στους συμπολίτες μας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Στόχος είναι και σ’ αυτή τη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, να προσφέρουμε τα απαραίτητα προϊόντα, για τη διαβίωση τους, στις κατά το δυνατόν χαμηλότερες τιμές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το