Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Μετά τα σούπερ μάρκετ μπαίνουν στο μέτρο κρεοπωλεία και φούρνοι

Η αύξηση των πρώτων υλών οδηγεί σε αυξήσεις το ψωμί με αποτέλεσμα υπουργείο Ανάπτυξης και αρτοποιοί να συζητούν για μέτρα που θα οδηγήσουν στη συγκράτηση των τιμών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και το «καλάθι του αρτοποιού» αλλά και το «καλάθι του κρεοπώλη».

 

Κατά πληροφορίες αρτοποιοί και κρεοπώλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να φτιάξουν το δικό τους καλάθι με προϊόντα, ακολουθώντας το «καλάθι του νοικοκυριού».

Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι και στους δύο κλάδους είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ειδικά με τις αυξήσεις στα προϊόντα να συνεχίζουν αλλά και καταστήματα να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο μην μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τα 3 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή του στα σούπερ μάρκετ ανέρχεται ακόμη και στα 4,5 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 200 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Το καλάθι του αρτοποιού αναμένεται να περιέχει ψωμιά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης καθώς και βουτήματα.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το