Ελλάδα

Καλαμάτα: Ο Δήμος δίνει 4.677,28 ευρώ για τη φροντίδα σκύλου

Ποσό 4.677,28 ευρώ πρόκειται να πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας για τη φιλοξενία, τη σίτιση και τις υπηρεσίες μετακίνησης ενός επικίνδυνου – επιθετικού σκύλου για 216 ημέρες, στον εκπαιδευτή ζώων Παναγιώτη Τσικούρη, με τον οποίο έχει σύμβαση.

Αυτό οριστικοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου τονίστηκε ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από την ιδιοκτήτρια του ζώου.

Οπως αναφέρθηκε στην επιτροπή, στην Καλαμάτα στο Φραγκοπήγαδο, ένα σκυλί συντροφιάς ξέφυγε από τον έλεγχο της ιδιοκτήτριάς του και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ανήλικο. Αποτέλεσμα ήταν να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του ζώου.

Συγκεκριμένα, με διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας διατάχθηκε “η οριστική αφαίρεση του ζώου συντροφιάς (σκύλου γένους θηλυκού presa canario, ηλικίας 5 ετών περίπου) από την κατοχή της ιδιοκτήτριας και η παράδοση αυτού στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου”.

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι το ζώο θα φιλοξενηθεί στον χώρο του κ. Τσικούρη για 6 μήνες τουλάχιστον, ενώ αναφέρθηκε πως η ιδιοκτήτρια μπορεί να ζητήσει και να πάρει πίσω το ζώο. Και για το λόγο αυτό επισημάνθηκε πως “υπάρχει ιδιοκτήτης και πρέπει να του καταλογιστούν τα έξοδα”.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής – αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι “η Νομική Υπηρεσία του δήμου πρέπει να ασκήσει αγωγή στον ιδιοκτήτη για να πάρει πίσω τα χρήματα που θα δώσει για το ζώο”.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το