Ελλάδα

Καλαμαριά: Πυρπόλησαν όχημα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στάχτη έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης (26.3) ΙΧ αυτοκίνητο του δήμου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούνταν από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο μετέφερε φαγητό σε ανήμπορους ηλικιωμένους. Το όχημα ήταν σταθμεμένο στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μικρουλέα στην Καλαμαριά. Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε άντρες. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

Για ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για εμπρησμό.

«Ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας ο εμπρησμός του οχήματος που χρησιμοποιούνταν από το “βοήθεια στο σπίτι” πριν λίγη ώρα. Με αυτό μεταφέρονταν και διανέμονταν καθημερινά δεκάδες γεύματα σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να προστατευθούν από τον ιό. Κανένας σεβασμός στην δημόσια περιουσία, κανένας σεβασμός στον συνάνθρωπο…μόνο ντροπή και θλίψη μπορώ να αισθανθώ για τον “άνθρωπο” που κατέγραψαν οι κάμερες», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμημα Καλαμαριάς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το