Τοπικά

Καλά στην υγεία της η 55χρονη στο Βόλο που ζούσε με τα σκουπίδια “Θ”

Καλά στην υγεία της νοσηλεύεται από προχθές στο Νοσοκομείο Βόλου η 55χρονη γυναίκα, η οποία για μήνες ζούσε κλεισμένη στο σπίτι της στο κέντρο του Βόλου ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών και περιττωμάτων, καθώς λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετείται και να φροντίζει τον εαυτό της. Συγκλονισμένοι δηλώνουν περίοικοι από την εξέλιξη της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, ο οποίος ουδέποτε ενόχλησε τη γειτονιά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι και οι ίδιοι δεν την βοήθησαν όσο έπρεπε. Στο μεταξύ, την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού ζητεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Στα χέρια γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται από προχθές η 55χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι της, αφού πρώτα η κατοικία καθαριστεί και απολυμανθεί από τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με γιατρούς, η κατάστασή της βελτιώνεται και για την πορεία της υγείας της δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Στο μεταξύ, συγκλονισμένοι από την εξέλιξη δηλώνουν περίοικοι, καθώς δεν γνώριζαν την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό του σπιτιού της 55χρονης, η οποία δεν είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετείται και να φροντίζει τον εαυτό της.
Σύμφωνα με περιοίκους, η 55χρονη έχει χάσει τους γονείς της, γεγονός που όξυνε τα προβλήματά της, και εδώ και 15 χρόνια ζει μόνη στο σπίτι.
Οι ίδιοι μιλούν για έναν ήσυχο άνθρωπο, ο οποίος ουδέποτε ενόχλησε τη γειτονιά, με την οποία, ωστόσο, δεν διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις, ενώ δεν δεχόταν επισκέψεις σχεδόν ποτέ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι γείτονες παραδέχονται ότι δεν τη βοήθησαν όσο έπρεπε, αν και γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και ζει μόνη.
Ωστόσο, επισημαίνουν ότι την περιμένουν πλέον να επιστρέψει στο σπίτι της και από την πλευρά τους θα τη βοηθούν όπως και όσο μπορούν.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η 55χρονη γυναίκα ζούσε κλεισμένη στο σπίτι της και μόνη στην οδό Αθανασίου Διάκου στο κέντρο του Βόλου ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών και περιττωμάτων, καθώς δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί και να φροντίσει τον εαυτό της, αλλά και τον χώρο στον οποίο διέμενε.
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές και προχθές το πρωί συνοδεία εισαγγελέα από τη Λάρισα στήθηκε επιχείρηση από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προκειμένου με εισαγγελική εντολή και παρουσία της Αστυνομίας και γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας να ανοίξουν την πόρτα της κατοικίας και να απομακρύνουν από το εσωτερικό της την 55χρονη.
Η γυναίκα πείστηκε να ακολουθήσει τους γιατρούς και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για φροντίδα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία μέχρι να καταφέρει να επανέλθει.
Μόλις η γυναίκα απομακρύνθηκε από το σπίτι της, τα συνεργεία του Δήμου άνοιξαν πόρτες και παράθυρα, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα δεν προχώρησαν στον καθαρισμό στο εσωτερικό του, λόγω του άμεσου κινδύνου μολύνσεων, αλλά και προσβολής από ηπατίτιδα.
Καθαρίστηκε μόνο ο περιβάλλων χώρος της κατοικίας και για το εσωτερικό της η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ζητεί την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου συνεργεία της με ειδικό εξοπλισμό να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τον χώρο.
«Τα συνεργεία της Υπηρεσίας μας» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου κ. Βιολέτα Καντόλα «είναι αδύνατον να παρέμβουν για τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού. Με έγγραφό μας ζητούμε την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου συνεργεία της με ειδικό εξοπλισμό να καθαρίσουν και να απολυμάνουν το σπίτι» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τούρκος βουλευτής κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Έντρομοι οι Τούρκοι βουλευτές είδαν μπροστά στα μάτια τους τον βουλευτή του ισλαμιστικού Κόμματος Ευτυχίας…

12 Δεκεμβρίου 2023

Αυτή είναι η πιο μολυσμένη πόλη της Ευρώπης

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκονται, από το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πόλεις…

12 Δεκεμβρίου 2023

Βοηθούσε νέους να αυτοκτονήσουν με δηλητήριο – Κατηγορείται για 14 ανθρωποκτονίες

Ένας άνδρας από τον Καναδά, που φέρεται να βοήθησε πάνω από δώδεκα νέους στην επαρχία…

12 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτοί που έφυγαν αποτελούν παρελθόν», δηλώνει…

12 Δεκεμβρίου 2023

Οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι πραγματικά κολοσσιαίο για μια χώρα σαν και τη δική…

12 Δεκεμβρίου 2023

Επιφυλακτική η Deutsche Bank με την Ελλάδα, βλέπει ανάπτυξη 1,2% το 2024

Πολύ κάτω από το μέσο όρο, που τοποθετούν την ανάπτυξη της Ελλάδας οι περισσότεροι αναλυτές,…

12 Δεκεμβρίου 2023