Άρθρα

Καλά ακόμη δεν εισπράξατε την αυξημένη σύνταξή σας;

Του Γιώργου Ινεπολόγλου

Βομβαρδισμός από πληροφόρηση. Κοντεύουν δύο χρόνια από τότε που σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνονται αυξήσεις μισθών, συντάξεων και ό,τι άλλα καλούδια επιθυμεί ο Έλληνας πολίτης. Είναι πάγια τακτική αμφιλεγόμενων αρχόντων να επιδίδονται στη συνηθισμένη παραπληροφόρηση, όχι κατ’ ανάγκη με ψεύτικα δεδομένα, με σκοπό τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στο μελλοντικό εκλογικό σώμα.
Δεν θα αναφερθώ στην παρωδία του άρχοντα του Βόλου για τα ατελείωτα χρήματα στα ταμεία του Δήμου Βόλου. Και καλά, αυτός θα χρησιμοποιήσει τη σκάλα που προσέφερε στον όμοιό του, για να δραπετεύσει από τον Βόλο. Οι παρατρεχάμενοί του πού θα βρουν σκάλα; Θα χρειαστούν πολλά χρόνια, για να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα. Πάρκα-δένδρα-χώροι περιπάτου-ποδηλατόδρομοι-ανάπτυξη πανεπιστημίου-λειτουργία ανακύκλωσης-καθαρισμός εγκαταλειμμένης αποχέτευσης-ξεβούλωμα υπονόμων απορροής νερών βροχής-δημοκρατική λειτουργία δημοτικού συμβουλίου, είναι μία σειρά από ατέλειωτα θέματα που πρέπει να μπουν σε επαναλειτουργία για να ξεβρομίσει ο τόπος.
Θα αναφερθώ στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που περιμένουν χρόνια να πάρουν οι πολίτες, για να βολέψουν κάποια τρύπα των υποχρεώσεών τους που η λαίλαπα της κακής διακυβέρνησης δεκαετιών τις έφερε στο προσκήνιο.

Παραθέτω δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικού τύπου, όχι όμως των Πρετεντέρηδων, των Πορτοσάλτηδων και των Μπογδάνων. Δεν θα ανακυκλώσω τις βρωμιές που προσβάλουν τη δημοσιογραφία. Διάλεξα την πλέον έγκριτη και σοβαρή εφημερίδα του χώρου, την Καθημερινή, χωρίς να αποκλείω και όποια άλλη φιλοκυβερνητική φυλλάδα. Παρόμοια δημοσιεύματα μπορείτε να βρείτε σε μία πληθώρα εφημερίδων. Χωρίς πολύ ψάξιμο βρήκα τις δημοσιεύσεις που αναφέρω παρακάτω.
Είναι χαρακτηριστική η στροφή των δημοσιευμάτων από την εποχή διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Στην πρώτη ομάδα δημοσιευμάτων δημιουργείται πανικός από τα δημοσιεύματα, για τις μειώσεις στις συντάξεις που θα έφερνε, αλλά ποτέ δεν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κατηγόριες όμως από την πλευρά της ΝΔ συνεχίζουν και στο τέλος του 2016, αλλά και το 2017-2018 όπως πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε σε αντίστοιχα δημοσιεύματα. Στη δεύτερη ομάδα η επανειλημμένη αναφορά για αύξηση των συντάξεων δημιουργεί προσδοκίες που ο κάθε αφελής μπορεί να πιστέψει την εικονική πραγματικότητα ότι πήρε αύξηση, την οποία κανένας δεν του την έδωσε.
Μετά λόγου γνώσεως σας ενημερώνω και εύκολα μπορείτε να το διαπιστώστε ότι, οι συντάξεις όπως καθορίστηκαν από τον Νόμο 4387/2016 ήταν και είναι ίδιες από τότε μέχρι σήμερα.

Καμία αύξηση δεν δόθηκε παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες παραπληροφόρησης με τις συχνές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία εντυπώσεων. Για όσους πιστεύουν ότι πήραν επιπλέον χρήματα ας κάνουν τον κόπο να μας δείξουν τα υπηρεσιακά σημειώματα του ΕΦΚΑ του 2019 και 2021. Αντίθετα μπορώ να ισχυριστώ ότι υπήρχε μείωση στα αναδρομικά που έπρεπε να δοθούν για την εφαρμογή του παραπάνω νόμου με πραξικοπηματική αλλοίωση της απόφασης του ΣτΕ. Δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση μείωσε τις προβλεπόμενες συντάξεις.
Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ στο τι συνέβη πριν το 2016. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία, θα αποδείξω ότι το χαράτσι έπεσε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την περιβόητη πρόσκληση του ΔΝΤ από το Καστελόριζο με την αιτιολογία «λεφτά υπάρχουν» και την απαλλαγή με νόμους από τις ευθύνες των κυβερνήσεων συνεργασίας που έφεραν τα επόμενα μνημόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το