Ελλάδα

Κακούργημα ο βασανισμός ζώων – Υπέρ της τροπολογίας σύσσωμη η Βουλή

Υπέρ της τροπολογίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία αυστηροποιείται η νομοθεσία και μετατρέπεται σε κακούργημα ο βασανισμός ζώων τάχθηκε σήμερα σύσσωμη η Βουλή. «Δεν ανέχεται πια η κοινωνία μας αυτές συμπεριφορές. Αυτή είναι η πρέπουσα αρμόζουσα και δίκαιη τιμωρία για τους βασανιστές των ζώων και δίκαια σημαίνει κακούργημα με ποινή 10ετούς κάθειρξης» είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στα περιστατικά βαριάς κακοποίησης ζώων το τελευταίο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας ότι η τροπολογία δεν αναφέρεται σε μία απλή κακοποίηση που ήταν ήδη αξιόποινη αλλά είχε πλημελημματικό χαρακτήρα, αλλά σε βασανισμό και αγριότητες.

Σχολιάζοντας ενστάσεις που εκφράζονται από μερίδα του νομικού κόσμου για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας ο κ. Βορίδης είπε ότι η αναλογία τηρείται καθώς η κάθειρξη είναι μέχρι 10 χρόνια. «Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι βασανιστές ζώων αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο ευρύτερο. Η βία τους δεν στρέφεται μόνο κατά των ζώων. Ξεκινά ενδεχομένως από αυτά και πηγαίνει στη βία κατά ανηλίκων και ευρύτερα κατά αδυνάτων. Θα κάνουν ακόμη βαρύτερες κι απεχθέστερες πράξεις».

Κακούργημα ο βασανισμός ζώων – Η στάση της αντιπολίτευσης
Μεγάλο «ναι» υπέρ της τροπολογίας είπε σύσσωμη η αντιπολίτευση:

Γιάννης Ραγκούσης – ΣΥΡΙΖΑ:
«Είναι λογικό ότι θα ψηφιστεί ομόφωνα από την εθνική αντιπροσωπεία. Είδαμε φαινόμενα που σόκαραν την κοινωνία. Αυτό ένα πρώτο βήμα προς κατεύθυνση που πρέπει να προχωρήσουμε αλλά να μην περάσει ένα μήνυμα ότι αρκεί από μόνο του. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά, πρέπει να εμπλακούν κι άλλα υπουργεία στην προσπάθεια με πρώτο το Υπ. Παιδείας που πρέπει να βρει τρόπο να γαλουχήσει και να ευαισθητοποιήσει απέναντι στο θέμα».

Ευαγγελία Λιακούλη – Κίνημα Αλλαγής:
«Θετικό το μέτρο. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί ακόμα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».

Κώστας Χήτας – Ελληνική Λύση:
«Συγχαρητήρια. Μιλάμε για κανίβαλους και σωστά είπατε πως όποιος βγάζει τέτοια ένστικτα σε ζωντανά πλάσματα μπορεί να το κάνει και σε ανθρώπους. Στη σωστή κατεύθυνση η αυστηροποίηση των ποινών».

Αγγελική Αδαμοπούλου – Μέρα25:
«Χαιρετίζουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία του υπουργείου απέναντι σε απαράδεκτο φαινόμενο. Είναι σε αναλογία η ποινή με την απαξία αυτών εγκλημάτων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το