Ελλάδα

Κακλαμάνης εναντίον Χριστοδουλοπούλου: Προσπαθούν μέσω χορήγησης ιθαγενειών, να δημιουργήσουν ένα νέο εκλογικό σώμα

kaklamanis

Σε μια καταγγελία βόμβα για την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, προβαίνει μέσω συνέντευξής που παραχωρεί στην “Α” ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

“Σήμερα προειδοποιώ, θα με θυμηθείτε, ότι η ανεκδιήγητη υπουργός “μετανάστευσης” θα προσπαθήσει να δημιουργήσει, μέσω της χορήγησης χιλιάδων ιθαγενειών ένα νέο “εκλογικό σώμα”, απόλυτα ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ” υποστηρίζει ο κ. Κακλαμάνης ενώ καλεί τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να τοποθετηθεί επι του θέματος λέγοντας ότι “Κύριε Καμμένε, τι έχετε να πείτε;”».

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής καλούμενος να σχολιάσει την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής χαρακτηρίζει ως “ηθικό αυτουργό” τον υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο.

Επιπλεόν, ο κ. Κακλαμάνης όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους υπογραμμίζει ότι “στην ουσία η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το email Χαρδούβελη κι άλλο τόσο” και προσθέτει “απλά για να μην μας “καθίσει” στο στομάχι θα μας το σερβίρει σε δόσεις”

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Κύριε Κακλαμάνη, θα θέλαμε το σχόλιο σας για όσα διαδραματίστηκαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Δευτέρας;

«Η συγκεκριμένη συνεδρίαση προκλήθηκε από τον κ. Τσίπρα, υποτίθεται αφενός για να ενημερωθεί η Βουλή για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 και αφετέρου για να μας ενημερώσει για την λίστα των μέτρων, που συζητούνται αυτή τη στιγμή με την τρόικα (Brussels Group), προκειμένου να γλιτώσουμε τα χειρότερα… Λέξη δεν ακούστηκε για κανένα από τα δύο θέματα από την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν απευθύνθηκε στον Λαό αλλά στις συνιστώσες του… Αυτό το γεγονός (δηλ. η κοροϊδία) είναι το πρόβλημα. Ως παλιός κοινοβουλευτικός πιστεύω ότι υπάρχει πολιτισμικό θέμα στη σημερινή Βουλή»

Θεωρείτε ότι η στάση της Προέδρου της Βουλής δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τους σκοπούς που επιδιώκει; Προσπαθεί να παίξει κάποιο δικό της ρόλο ή όλα αυτά δημιουργούνται λόγω της απειρίας της;

«Η κα Πρόεδρος είναι μια πληθωρική προσωπικότητα. Σε ορισμένα θέματα σίγουρα έχει δίκιο αλλά οφείλει να σέβεται κάποιες άγραφες θεσμικές κόκκινες γραμμές, που όταν τις παραβιάζει συνιστούν “κοινοβουλευτικό unfair”. Από το 1990, που βρίσκομαι στα κοινοβουλευτικά έδρανα, δεν ενθυμούμαι Πρόεδρο της Βουλής να απευθύνεται στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και να του λέει “κάθισε κάτω”, έχοντας κλειστό το μικρόφωνό του. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να αποχωρήσουμε και όχι εξαιτίας του πολιτικά έκθετου κ. Κατρούγκαλου, η συμπεριφορά του οποίου χαρακτηρίζει την “πολιτική ηθική” της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης. Αν η κ. Πρόεδρος έχει και άλλες φιλοδοξίες, αυτές δεν ενδιαφέρουν το Κοινοβούλιο αλλά τον κ. Τσίπρα. Εγώ ως Αντιπρόεδρος τη στηρίζω αλλά όχι άκριτα…»

Στη Νέα Δημοκρατία πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτά τα φαινόμενα; Η αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ορθή; Υπάρχει η σκέψη για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Προέδρου;

Για την αποχώρηση από την Βουλή σας απάντησα. Γενικά όμως πιστεύω ότι η αντίδραση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και για πολύ σοβαρό λόγο (πάντως όχι για “χατίρι” του κ. Κατρούγκαλου). Όσον αφορά την πρόταση μομφής η κοινοβουλευτική εμπειρία δείχνει ότι σχεδόν πάντα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα… Όλοι δικαιούμαστε κάποιο χρόνο “ανοχής”. Οι δύο μήνες είναι μικρό χρονικό διάστημα για να πεις “αυτή η πρόεδρος είναι καλή ή το αντίθετο. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Προέδρου και της αντιπολίτευσης μέσα στο Κοινοβούλιο. Η πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο ανήκει στην κ. Κωνσταντοπούλου»

 Ποια είναι η θέση σας για το επεισόδιο με την είσοδο των αντιεξουσιαστών την Τετάρτη στο προαύλιο της Βουλής;

«Δεν με καλύπτουν οι εξηγήσεις κ. Προέδρου για όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα. «Ηθικός αυτουργόε» όλης αυτής της κατάστασης είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανειλημμένα έχει πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Στην ουσία η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το email Χαρδούβελη κι άλλο τόσο. Απλά για να μην μας “καθίσει” στο στομάχι θα μας το σερβίρει σε δόσεις. Η παντιέρα για τη μη μείωση μισθών και συντάξεων υπενθυμίζω ότι είχε απορριφθεί και από τη Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούλιο ο Λαός θα καταλάβει τι σημαίνει “Η ελπίδα ήρθε” και “Για πρώτη φορά αριστερά”. Το πρόβλημα για τη χώρα δεν θα είναι μόνο το τρίτο μνημόνιο αλλά οι θεσμικές αλλαγές στους χώρους της παιδείας και της μεταναστευτικής πολιτικής, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνική μας συνοχή. Σήμερα προειδοποιώ, θα με θυμηθείτε, ότι η ανεκδιήγητη υπουργός “μετανάστευσης” θα προσπαθήσει να δημιουργήσει, μέσω της χορήγησης χιλιάδων ιθαγενειών ένα νέο “εκλογικό σώμα”, απόλυτα ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Κύριε Καμμένε, τι έχετε να πείτε;”»

Η Νέα Δημοκρατία ποια στάση θα κρατήσει στη Βουλή. Θα ψηφίσετε νομοσχέδια και μέτρα της κυβέρνησης ή ακόμη και τη νέα συμφωνία που θα πετύχει με τους εταίρους όταν τη φέρει στη Βουλή;

«Η ΝΔ θα ψηφίσει ότι είναι πατριωτικό, ότι είναι για καλό του Λαού και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά όχι για να βοηθήσει τον κ. Τσίπρα να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Για αυτό το θέμα υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι, όπως πχ το Ποτάμι. Η ΝΔ πρέπει να φύγει μπροστά, να μιλήσει για μια “Νέα Ευρώπη”, με εμβάθυνση, με αλληλεγγύη, με ανάπτυξη, με κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική. Να ξαναθυμηθεί τις ρίζες της και πάνω σ’ αυτές να πατήσει η επανεκκίνηση της παράταξης και του κόμματος»

Μετά τις συνεδριάσεις τον οργάνων του κόμματος σας και το μοίρασμα των νέων ρόλων πιστεύετε ότι η εσωστρέφεια έχει μπει στο …συρτάρι;

«Δυστυχώς όχι. Οι βουλευτές, παλαιότεροι και νεότεροι, έχουμε τεράστια ευθύνη για αυτό απέναντι στη Λαϊκή μας βάση αλλά και στην ιστορία της παράταξης. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε και πρώτος απ’ όλους ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο. Χρειάζεται συντονισμός, πολιτική γραμμή μετά από διάλογο και σοβαρή παρουσία στις επιτροπές και την Ολομέλεια της Βουλής»

 Υπάρχει θέμα ηγεσίας;

«Ο οδικός χάρτης που πρότεινα είναι συγκεκριμένος. Ανοιχτές στην κοινωνία περιφερειακές συνδιασκέψεις, Πολιτική Επιτροπή για έγκριση των συμπερασμάτων, συνέδριο ιδεολογικό, οργανωτικό, καταστατικό, επανεκκίνηση του κόμματος και τότε όποιος συνάδελφος πιστεύει ότι το κόμμα χρειάζεται νέα ηγεσία, παρουσιάζεται στο συνέδριο, θέτει το θέμα, το συνέδριο αποφασίζει και ανάλογα προχωρούμε. Μέχρι στιγμής ο μόνος που μερικώς “έριξε το γάντι” είναι ο Α. Σαμαράς. Δεν έχω δει ουσιαστική αντίδραση μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»

 Γιατί επιμένετε στην άποψη για έκτακτο συνέδριο;

«Γιατί όλα τα προβλήματα, που ενδεχομένως υπάρχουν και μας κρατούν “δεμένους” στο εκλογικό αποτέλεσμα της ήττας, δεν μπορούν να βρουν λύση μέσα στο μικρό γήπεδο της Λ. Συγγρού αλλά στο μεγάλο γήπεδο ενός ανοιχτού και δημοκρατικού συνεδρίου. Το επόμενο βήμα είναι να “ξανασυναντηθούμε με τον Ελληνικό Λαό και τη βάση της παράταξής μας”. Τα κόμματα δεν είναι “επιχειρήσεις” αλλά η προέκταση της φωνής και της ψυχής του Λαού μέσα στο Κοινοβούλιο»

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο. Ποια είναι η άποψή σας για αυτή την κίνηση της κυβέρνησης;

«Θέση της ΝΔ από τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν και είναι να ελεγχθεί η 10ετία (2000-2010), που περιλαμβάνει πως μπήκαμε στο ευρώ με αλλοίωση στοιχείων, εξοπλισμοί, Siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, ολόκληρη δηλαδή η περίοδος Σημίτη. Και βεβαίως και η δική μας 5ετία, για να αποστομωθούν οι συκοφάντες του Κώστα Καραμανλή και να “καταπιούν τη γλώσσα τους” όσοι έντρομοι ονειρεύονται σενάρια “συνεργασίας” με τον κ. Τσίπρα. Όλα έχουν τα όριά τους…»

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το