Ελλάδα

Καιρός: Σε λίγες ώρες έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη, 14 Μαΐου, και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι βροχές, καταιγίδες καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Πέμπτης, 16 Μαΐου.
Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, και την Τρίτη, 14 Μαΐου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Από την Τετάρτη, 15 Μαΐου, και στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.
Η θερμοκρασία πρόκειται να παρουσιάσει μικρή πτώση (έναν έως τέσσερις βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, και την Τρίτη, 14 Μαΐου, αναμένεται άνοδος, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι, πάντως, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη, 14 Μαΐου και την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το