Ελλάδα

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη – Χάρτες για την κακοκαιρία

Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας θα προκαλέσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες ώρες της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά της χώρας. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών και το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ της Τρίτης θα εντοπίζονται στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Ιδιαίτερα στη Θράκη, λόγω της κακοκαιρίας, αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας από το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν αρχικά τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Όμως, από το μεσημέρι της Τρίτης θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως επτά και τοπικά έως οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη.

Προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ σχετικά με Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χιονοπτώσεις, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος:Πρόσφεραν πρόχειρο κατάλυμα και αυτός τους έβρισε και τους απείλησε

  Σε εννέα μήνες με αναστολή, καταδικάστηκε ένας 63χρονος γεννημένος στην Ουκρανία με ελληνική υπηκοότητα…

28 Μαρτίου 2024

Πρωτομαγιά 2024: Για πότε μετατέθηκε η αργία

Καθώς η Μεγάλη Τετάρτη συμπίπτει φέτος με την Πρωτομαγιάς 2024, η υποχρεωτική αργία έχει μετατεθεί…

28 Μαρτίου 2024

Τεχνητή νοημοσύνη; Σχεδόν 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στη Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής (IPPR) του Ηνωμένου Βασιλείου για τις…

27 Μαρτίου 2024

Το μεγαλύτερο λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας είναι κατά 500 χρόνια παλαιότερο από όσο γνωρίζαμε

Στην αρχαία Μεσόγειο, η Κόρινθος ήταν μια οικονομική δύναμη. Χτισμένη σε έναν στενό ισθμό η…

27 Μαρτίου 2024

Πυροβόλησαν και σκότωσαν την αρκούδα που επιτέθηκε σε πέντε ανθρώπους στη Σλοβακία

Μια καφέ αρκούδα που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε μια πόλη της Σλοβακίας εξουδετερώθηκε, δήλωσε ο…

27 Μαρτίου 2024

Επιστήμονες κατέγραψαν κατά τύχη και για πρώτη φορά τα πρώτα στάδια έκρηξης σουπερνόβα

Πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια, σε έναν όχι και τόσο μακρινό γαλαξία, ένα μεγάλο…

27 Μαρτίου 2024