Τοπικά

Καινοτόμες επιχειρήσεις με τα 24 βήματα του MIT παρουσιάστηκαν χθες στο Πανεπιστήμιο

Τα 24 βήματα του MIT για τη μετατροπή μιας καινοτόμας ιδέας σε επιχείρηση παρουσιάστηκαν χθες σε ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι επεξεργάστηκαν προτάσεις για την «Έξυπνη υγεία».
Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εκδήλωση «Ημέρες Καινοτομίας», από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των «Innovation Days» που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη από το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT Health, υπό τον συντονισμό του Imperial College του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδες φοιτητών εκπαιδεύτηκαν στην πρωτοποριακή μεθοδολογία του MIT στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα και διαγωνίστηκαν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών στην «έξυπνη υγεία».
Η νικήτρια ομάδα της εκδήλωσης θα έχει την ευκαιρία, μετά από υποστήριξη να συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου.
Το επιλεγόμενο μάθημα καινοτομίας παρακολουθούν 200 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που χωρίζονται σε τέσσερα εργαστήρια. Κάθε χρόνο διαμορφώνονται 40 επιχειρηματικές ιδέες, ενώ κάποιες από αυτές υλοποιούνται.

Ο κ. Γιώργος Μέγας από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ανέφερε πως «στόχος της δράσης είναι ομάδες φοιτητών από διάφορους χώρους, όπως υγείας, οικονομικών, μηχανικής, να εκπαιδευτούν πάνω στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Οι φοιτητές δουλεύουν σε μια ιδέα ανά ομάδα και την παρουσιάζουν, ενώ ο νικητής θα χρηματοδοτηθεί από το EIT Health για να ταξιδέψει στο Παρίσι».
Ο δόκτωρ Φώτης Φιλιππόπουλος πιστοποιημένος διδάσκων  της μεθόδου από το MIT, ειδικός σε θέματα εταιρικής καινοτομίας παρουσίασε τη μεθοδολογία του MIT. «Αυτό που εφαρμόσαμε, είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται στο MIT, μια μέθοδος 24 βημάτων για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εναρμόνισης της τεχνολογίας με τη στρατηγική» τόνισε ο ίδιος, που ήταν ο βασικός εισηγητής, που καθοδήγησε τους φοιτητές.
Ο συντονιστής κ. Άγγελος Αγγελίδης υπεύθυνος ευρωπαϊκού προγράμματος από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου είπε πως οι φοιτητές είναι πολύ προσηλωμένοι σε αυτά που μαθαίνουν και δείχνουν ενδιαφέρον για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και διδάσκων των μαθημάτων της ΜΟΚΕ κ. Γιώργος Σταμπουλής τόνισε πως «στη χθεσινή εκδήλωση συμμετείχαν επτά ομάδες φοιτητών με διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες για την έξυπνη υγεία, μέσα από τη χρήση των τεχνολογιών της βιομηχανικής και της εικονικής πραγματικότητας για τη διαχείριση διαφόρων ζητημάτων, όπως της δυσλεξίας, των παραπληγικών, τις φοβίες και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς μας στη διατροφή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το