Παραπολιτικά

Και τώρα τι θα κάνουμε;

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Τελειώνουμε επιτέλους σήμερα με τις εκλογές και τους υποψήφιους που ζητούν την ψήφο μας «δηλώνοντας» μέσα από τον προεκλογικό τους αγώνα πως για τους ίδιους τέλειωσε προ πολλού και η κρίση.
Σήμερα ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος παρουσίας των σωτήρων μας που ξεκίνησε από τις δημοτικές εκλογές και κορυφώθηκε στις βουλευτικές με ναρκισσισμό, άγνωστες και γνωστές «θεότητες», ματαιοδοξία που εκφράστηκε σε όρια που επιβάλλεται να αναλύσει η ψυχιατρική επιστήμη.
Εδώ τελειώνουν οι φανφάρες εκείνων που «γράφουν ιστορία», τους «ακολουθούν λαοθάλασσες», ζουν το μεγαλείο τους και δίνουν το ραντεβού τους με το προσκυνημένο σύμπαν.

Πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των δημοτικών εκλογών, έγινε στη ζωή μας η εισβολή των υποψήφιων εθνοπατέρων.
Είδαμε βεβαίως και καμπάνιες χωρίς κόστος αλλά με αξιοσημείωτη προβολή, ανθρώπων που ήξεραν να διαχειριστούν τα προφίλ τους στα social media, ανεβάζοντας πολύ τακτικά post, βίντεο και φωτογραφίες.
Εντύπωση βεβαίως δεν προκαλεί η δεύτερη, αλλά η πρώτη κατηγορία υποψήφιων. Δεξιώσεις, ατέλειωτα πάρτι, μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες. Υπήρχαν υποψήφιοι συνδυασμοί και υποψήφιοι σύμβουλοι και βουλευτές που μας εξέπληξαν με την προβολή του πλούτου τους. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν ξέρουμε τον τρόπο που επιβιώνουν, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι χλιδάτες καμπάνιες ήταν το στοιχείο που τους χαρακτήρισε.
Όταν ανακοινώθηκαν οι βουλευτικές εκλογές η οικονομική κρίση από την οποία θέλουν να μας σώσουν, ξεχάστηκε από υποψήφιους που σταμάτησαν να εφαρμόζουν το σεμνά και ταπεινά…
Αδιαφόρησαν ταυτόχρονα για την πρόκληση της επίδειξης του πλούτου γιατί γνωρίζουν ότι από τη μάζα δεν κινδυνεύει ο τραπεζικός τους λογαριασμός.
Η μάζα απλά θαμπώνεται και θεωρεί ότι με την ψήφο «ακουμπά» και εκείνη τη δική τους αστερόσκονη. Και αυτό για το πόπολο είναι τιμή…

Από την άλλη, κάποιοι και κάποιες που μετρούσαν τα ευρώ κλήθηκαν να αποδώσουν τα μέγιστα με μικρό μπάτζετ.
Χλιδή λοιπόν και πλούτος προεκλογικός από τους ανθρώπους που μιλούν για την Ελλάδα και τον μακρύ, επίπονο και δύσβατο δρόμο της. Ξέχασαν αυτόματα πως δεν κατέρρευσε μόνο το μεταπολιτευτικό μοντέλο από την κρίση και τις πολιτικές των κομμάτων τους, αλλά κατέρρευσε συνολικά το πολιτικό σύστημα, που περιέπεσε σε μια απίστευτη πολιτική ανυποληψία. Ο θεσμός του αντιπροσώπου του λαού έχει υποστεί μια εξοντωτική φθορά που με όσα έπραξαν αρκετοί μέσα στην προεκλογική περίοδο, εδώ στη μικρή Μαγνησία, επιβεβαίωσαν απλά το γιατί.
Και η επούλωση του φοβερά πραγματικού αυτού πλήγματος είναι το κρίσιμο πολιτικό και θεσμικό διακύβευμα της σημερινής μας επιλογής με την ψήφο μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το