Οικονομία

Και οι πρόωρα «σπασμένες» συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα 800 ευρώ

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ δικαιούνται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίες λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020. Αυτό διευκρινίζει με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας.
Αναλυτικά αναφέρεται πως εργαζόμενοι με συμβάσεις που κανονικά θα έληγαν μετά τις 20 Μαρτίου με βάσει την αρχική συμφωνία αλλά τελικά λύθηκαν πρόωρα λόγω κορωνοιού θα ενταχθούν στους δικαιούχους των 800 ευρώ όπως και όσοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν την περίοδο 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου 2020.

Η εγκύκλιος αναφέρει πως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των οποίων η συμφωνημένη, βάσει της ατομικής σύμβασης εργασίας, ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου, οι οποίες ωστόσο λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με οικειοθελή αποχώρηση εκ μέρους του εργαζόμενου είτε κατόπιν καταγγελίας από τον εργοδότη για σπουδαίο λόγο, με υποβολή του εντύπου Ε7 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης ύψους οκτακοσίων ευρώ (800€).

Οι εν λόγω άνεργοι θα μπουν στην πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr όπως και οι άνεργοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου ώστε να λάβουν τα 800 ευρώ ακόμη κι αν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας κι εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το