Κόσμος

Και η Αυστραλία απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Απελαύνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες. Πρόκειται για αντίποινα για την υπόθεση Σκριπάλ, την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Ρώσου πράκτορα και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.
Η απόφαση της Αυστραλίας, να δείξει την πόρτα εξόδου από τη χώρα σε δύο διπλωμάτες του Κρεμλίνου, έρχεται λίγες ώρες από εκείνη των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ. Στη μεγαλύτερη μαζική απέλαση διπλωματών από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να διώξει 60 Ρώσους διπλωμάτες.
Ανάλογες αποφάσεις πήραν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, με την Αυστρία να διαχωρίζει τη θέση της. Όλα σε ένδειξη… αλληλεγγύης στη Βρετανία, που κατηγορεί τη Μόσχα για επίθεση με νευροπαραλητική ουσία στο έδαφός της. Το Κρεμλίνο αρνείται τα πάντα και ετοιμάζει… αντεπίθεση.

Η Αυστραλία
«Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους συμμάχους και εταίρους της, η Αυστραλία αναλαμβάνει δράση σε αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι», ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Τέρνμπουλ σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Δύο Ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως (…) στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιέννης», συμπλήρωσε ο Τέρνμπουλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το