Τοπικά

«Καμπάνα» στο Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας στο ΠΓΝΛ και του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, κ. Γιάννη Φεζουλίδη.
Στα τέλη Μαίου του 2016, το Σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπέγραφαν ο Κώστας Λαρίσης ως πρόεδρος και ο Χρήστος Νάκος ως γραμματέας και μέσω της οποίας κατήγγειλαν την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, στρέφοντας βέλη εναντίον του κ. Φεζουλίδη. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τόνιζαν ότι «ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού του Π. Γ. Ν.Λ. αλλά και εκτελών χρέη διοικητή εμφανίζεται παρών – απών … {;;;}»

 
… «Στις 23 Δεκεμβρίου του 2015, καταγγείλαμε τις ανήθικες και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Π. Γ. Ν. Α. Συγκεκριμένα, με σκανδαλώδη απόφαση του Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, που σημειωτέον εκτελούσε και εκτελεί χρέη Διοικητή, συνεχιζόταν το «έργο δίωξης», που από κοινού δημιούργησαν ο πρώην Διοικητής του Π.Γ.Ν.Α.- Γ.Ν.Λ. και οι δύο διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας των νοσοκομείων στις 24/09/2015. Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων συνεχίστηκαν ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία έως τα τέλη Απριλίου 2016 με απόφαση, που συνυπέγραψαν οι δύο διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Α. και Γ.Ν.Α.».

 
Αμέσως μετά τη δημοσίευση της επιστολής ο κ. Φεζουλίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον των δύο, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα γεγονότα για τα οποία κατηγορούνταν από το σωματείο, δηλαδή, πως ενεργούσε «αυθαιρέτως και παρανόμως με γνώμονα τις προσωπικές του συμπάθειες ή εμπάθειες απέναντι στο προσωπικό του Νοσοκομείου και υπαιτίως να καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου, προς βλάβη των πολιτών και του συστήματος δημόσιας υγείας». Μάλιστα ανέφερε πως οι δύο συνδικαλιστές γνώριζαν πως ήταν «ψευδή» αφού σύμφωνα με τον ίδιο, οι Λαρίσης και Νάκος γνώριζαν πως ο ίδιος «προχώρησε στην επιλογή του προσωπικού που θα εκπαιδευόταν στον χειρισμό του αξονικού τομογράφου, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, καθότι το προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στο νέο μηχάνημα είχε ήδη πολυετή εμπειρία από τη συμμετοχή τους στη λειτουργία του παλαιού αξονικού τομογράφου και ήταν το πλέον εξειδικευμένο και κατάλληλο».

 
Μάλιστα ανέφερε πως και οι δύο «γνώριζαν ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου, η εγκατάσταση του οποίου ολοκληρώθηκε στις 27-5-2016 και όχι στις 18-5-2016 όπως ισχυρίζονται ψευδώς, καθότι γνώριζαν ότι η παράδοση του μηχανήματος περιλαμβάνει την τοποθέτησή του στον χώρο, τον έλεγχο για τη δοκιμαστική λειτουργία και την εκπαίδευση των τεχνολόγων από την εταιρία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Ακόμα χαρακτήρισε ψευδή όσα ισχυρίζονταν στην ανακοίνωση του σωματείου πως «ο νέος αξονικός τομογράφος που προμηθεύτηκε το ΠΓΝΛ μέσω διαγωνισμού είναι 64 τομών και ότι αγοράστηκε στην τιμή ενός αξονικού τομογράφου 160 τομών» υπογραμμίζοντας πως άφησαν με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι «υπήρξαν παρανομίες κατά τη διαδικασία προμήθειας του νέου αξονικού τομογράφου» μεταξύ άλλων και από τον κ. Φεζουλίδη που κινήθηκε νομικά εναντίον τους. Τόνισε μάλιστα πως «ο νέος αξονικός τομογράφος που προμηθεύτηκε το ΠΓΝΛ, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού και μέσω μιας διαφανούς διαδικασίας, είναι 128 τομών».

 
Εν κατακλείδι ισχυρίστηκε πως με αυτόν τον τρόπο οι εκπρόσωποι του σωματείου ήθελαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του.
Το σωματείο λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος πως ο κ. Φεζουλίδης κατέθεσε μήνυση εναντίον τους εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «το Σωματείο ως θεσμός δεν έχει εμμονή με πρόσωπα. Έχει αποδείξει και έχει θέσει εαυτό να αγωνίζεται για την αλλαγή δυσμενών καταστάσεων, που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου».
Χθες μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας οι κ. Λαρίσης και Νάκος κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης (και) δια του Τύπου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το