Τοπικά

Κ. Στεργίου: Έπεσε στο κενό η προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός στον Δήμο Βόλου

Τη στήριξή τους στους εργαζομένους του Δήμου Βόλου και όλων των Δήμων της Μαγνησίας, που απεργούν με αίτημα την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες, εξέφρασαν στελέχη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου.

Αναφερόμενος στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή κατά τη διάρκεια της απεργίας, που δεν υλοποιήθηκε μετά την απόφαση του Συλλόγου να βγουν σήμερα δυο απορριμματοφόρα στο πολεοδομικό συγκρότημα, ο Κώστας Στεργίου σημείωσε ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός.
«Παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η απεργία έχει καθολική συμμετοχή. Είμαστε για δεύτερη ημέρα στο αμαξοστάσιο του Βόλου», τόνισε η Εύη Καρυδάκη και πρόσθεσε: «Οι δημοτικές αρχές μπορεί να λένε ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους, αλλά αυτό φαίνεται στην πράξη. Από την δημοτική αρχή πήραμε το μήνυμα ότι θα βάλει εργολάβο. Έκανε ανάρτηση στη διαύγεια και μετά ανάκληση της ανάρτησης».

Ο Κ. Στεργίου επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι θα συρθούν στην απόλυση. «Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει εκτός από τα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, και χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα και στις συμβάσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε την εργατική τάξη να παλέψει. Το άρθρο για τον συνδικαλισμό οδηγεί σε φακέλωμα των εργαζομένων και βάζει φρένο στη συνδικαλιστική δράση. Αν δεν υπήρχαν σωματεία, ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ, το νομοσχέδιο θα περνούσε στα μουγκά, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν έχει πει ούτε λέξη», σημείωσε ο ίδιος.

Τερατούργημα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Εύη Καρυδάκη και τόνισε ότι με το άρθρο 179 παραδίδονται στους ιδιώτες οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, ενώ οι εργαζόμενοι τιμωρούνται με παύση τριών μηνών αν καθυστερήσουν τη διαδικασία της επένδυσης. «Το νομοσχέδιο ακόμα και αν ψηφιστεί δεν θα περάσει. Παρά τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η δημοτική αρχή, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Αύριο κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε», κατέληξε η κ. Καρυδάκη.


Σημειώνεται ότι αύριο στις 7 το απόγευμα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ τα λεωφορεία για το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν στις 7 το πρωί από το δημαρχείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το