Τοπικά

Κ.Πατσογιάννη στην ΑΓΕΤ: Ανάπτυξη, εργασία με προστασία της υγείας και του κλίματος

Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων μπορεί να γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με βάση την επιστημονική εκδοχή σε συνδυασμό με αυστηρούς και συχνούς ελέγχους, καθώς η υγεία και το περιβάλλον κυριαρχούν επισημάνθηκε κατά την συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων ΑΓΕΤ που είχε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Πατσογιάννη.
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα βάσει του οποίου οφείλουμε να αναπροσαρμόσουμε τις συμπεριφορές μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπογράμμισε η κ. Πατσογιάννη. Πρόσθεσε πως χρειάζεται συνεργασία των εταιριών, των εργαζομένων, της κοινωνίας των πολιτών και φυσικά των πολιτικών για να συνδυασμό προς όφελος όλων η ανάπτυξη με την προστασία της υγείας.
«Υιοθετούμε αυτό που λένε οι επιστήμονες, στους οποίους και έχουμε ανατρέξει γιατί πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει η δική μας υγεία» τονίσθηκε από την πλευρά του προεδρείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ Αγριάς.
«Πιέζουμε για μελέτες, ελέγχους και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να υποστηρίζουμε την άποψη ότι η νοσηρότητα – ειδικά από καρκίνους- σε μας τους εργαζόμενους είναι σχεδόν μηδενική» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου

Εργαζομένων παραπέμποντας και την κοινή γνώμη να επισκέπτεται ενημερωτικά το site www.heracles-footprint.gr όπου παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία.
«Είμαστε υπέρ των αυστηρών ελέγχων και μάλιστα καθημερινά» είπε, διαψεύδοντας την φήμη ότι η ΑΓΕΤ καίει πλαστικά και αποτελεί πηγή ρύπανσης και έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται στο Βόλο τους τελευταίους μήνες. «Αν καίγονταν πλαστικά θα χαλούσαν τα μηχανήματα του εργοστασίου» αναφέρθηκε με απλά λόγια από τα μέλη του σωματείου.
Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ απασχολούνται σήμερα 160 άτομα – μόνιμο προσωπικό- και άλλα 300 μέσω εργολάβων για συγκεκριμένο έργο.
Η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως «προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε την στρεβλή εικόνα για το τι σημαίνει χρήση εναλλακτικού καυσίμου. Σε τοπικό ειδικά επίπεδο η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι γίνονται εύκολα στόχος του λαϊκισμού. Το σωματείο έχει αναλάβει την ευθύνη να πείσει τους συμπολίτες μας για το τι πραγματικά συμβαίνει και έχει «πάρει πάνω του» την λεγόμενη κοινωνική ευθύνη» ανέφερε η κ. Πατσογιάννη.
Δήλωσε πως εταιρία, εργαζόμενοι και πολιτικοί πρέπει να δουλέψουν από κοινού για να συνδυαστεί η ανάπτυξη με την προστασία της υγείας και του κλίματος. Και η ίδια είναι υπέρμαχος αυτής της πολιτικής, κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το