Τοπικά

Κ. Παπανάτσιου : Ταφόπλακα μπαίνει και στον σιδηρόδρομο του Βόλου

Για απαξίωση του Σιδηρόδρομου Βόλου κάνει λόγο η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου  σε δήλωσή της για το νέο Οργανόγραμμα του ΟΣΕ.
Στη δήλωσή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει:

Δύο σημαντικά για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου Βόλου τμήματα, δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση του ΟΣΕ για νέο Οργανόγραμμά του. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Γραμμής Βόλου και το Τμήμα Επιθεώρησης Βόλου καταργούνται.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παραμένοντας πιστή σε δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος, επιδεικνύει με την ανοχή της, για ακόμη μια φορά την ίδια απαξίωση προς τον Σιδηρόδρομο Βόλου, που είχε επιδείξει και το 2013, όταν είχε καταργήσει τα ίδια ακριβώς τμήματα.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2016, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της σιδηροδρομικής γραμμής του Βόλου στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, είχε φροντίσει να επανασυστήσει, μετά από κατάργησή τους το 2013, τα τμήματα αυτά και προχώρησε σε μία συντονισμένη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου, με την παράκαμψη του S της Ν. Ιωνίας, τη διασύνδεση με το λιμάνι και το αεροδρόμιο και τη διασύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή.
Σήμερα, φαίνεται πως ο ΟΣΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του την περιοχή μας, παρότι δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος που να αιτιολογεί τη συγκεκριμένη απόφαση.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του σιδηρόδρομου, η οποία θα επιφέρει συνέπειες όχι μόνο στη πόλη του Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το