Τοπικά

Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστούν τα αιτήματα των Τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής»

 

H Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, επιστολή που υπογράφουν 1.216 τελειόφοιτοι σχολών Ειδικής Αγωγής.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι στην επιστολή των τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία και λόγοι για τους οποίους θεωρούν απαραίτητο να γίνονται δεκτές από τον ΑΣΕΠ οι «Βεβαιώσεις Περάτωσης Σπουδών» χωρίς ημερομηνία κτήσης τίτλου, με παράταση έως τέλος Ιουνίου 2022 την ημερομηνία κατάθεσης της «Βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών με ημερομηνία κτήσης πτυχίου», καθώς η καθυστέρηση έναρξης του ακαδημαϊκού έτους προκάλεσε και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έκδοση της εν λόγω Βεβαίωσης. Επιπρόσθετα, ζητούν να δοθούν λύσεις, ούτως ώστε να μην μείνει, λόγω καθυστέρησης λίγων ημερών, κανείς φοιτητής και καμία φοιτήτρια εκτός πινάκων, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ που προκηρύσσονται αυτές τις ημέρες.
Η πρώην Υπουργός σημειώνει ότι είναι σημαντικό να βρεθεί λύση διότι σε αντίθετη περίπτωση οι πίνακες κλειδώνουν για τα επόμενα τρία (3) χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν προλάβουν για λίγες ημέρες να καταθέσουν τα πτυχία τους, θα παραμείνουν αποκλεισμένοι για τρία χρόνια από τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το