Τοπικά

Κ. Παπανάτσιου: Να αξιοποιηθεί άμεσα η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Για τρίτη φορά μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας για το θέμα των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Η κα Παπανάτσιου είχε καταθέσει ερώτηση στις 10-6-2020, δεν απαντήθηκε ποτέ, και επίκαιρη ερώτηση στις 11-3-2021.

Η πρώην υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει για ακόμα μία φορά πως υπήρχε διαθέσιμη χρηματοδότηση 175.000€, μέσω ΠΔΕ 2018 που είχε εγκριθεί επι Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για «Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥ Ζαγοράς». Από την χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 28.000€ για την εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης και τα υπόλοιπα 130.000 που αφορούν τη επιδιόρθωση της σκεπής του Κέντρου Υγείας, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς παραμένουν αδιάθετα, την ίδια ώρα που η πρόσφατη κακοκαιρία αποκάλυψε για άλλη μία φορά το πρόβλημα.

Η κα Παπανάτσιου σημειώνει πως η τοπική κοινωνία πλέον ζητάει λύσεις και όχι άλλες αόριστες υποσχέσεις που δίνουν εδώ και 2 χρόνια στελέχη της κυβέρνησης, διότι το ΚΥ Ζαγοράς δεν προσφέρει πλέον την απαραίτητη ασφάλεια σε ασθενείς και προσωπικό γεγονός που αποκαλύφθηκε εκ νέου από τις τραγικές εικόνες της κατάστασης που επικρατεί εντός του ΚΥ μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.
Τα ερωτήματα που θέτει η αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προς τον κ. Υπουργό Υγείας είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση για την συνέχιση του έργου που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο είναι το χρονοδιάγραμα για την ολοκλήρωση του έργου των επισκευαστικών εργασιών στις κτιριακές υποδομές του ΚΥ Ζαγοράς;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το