Τοπικά

Κ.Παπανάτσιου: «Η πιο πετυχημένη «αλλαγή» της Κυβέρνησης, θα είναι η προσφυγή στις κάλπες»

Σε τοποθέτηση προχώρησε η Βουλευτής Μαγνησίας Κ.Παπανάτσιου ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 για τη θέσπιση του γενικού καθεστώτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης».

Αναλυτικότερα:

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών ξεκίνησε λέγοντας πως, «ο αγωγός Nord Stream κλείνει  για τις επόμενες 10 ημέρες για λόγους συντήρησης», και σημείωσε πως παράλληλα είναι ιδιαιτέρως δυσοίωνη και η προοπτική για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα εισέρχεται σε περίοδο παρατεταμένης ακρίβειας. Η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως η Κυβέρνηση, αποφάσισε να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά των οφειλών των επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή και αυτό σημαίνει πως πάνω από 600.000 επιχειρήσεις πρέπει να βρουν ρευστότητα για να ικανοποιήσουν τα τρέχοντα έξοδά τους, αλλά και τα υπόλοιπα από την προκαταβολή. «Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 48% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας ήδη από το Β’ Εξάμηνο του 2021, το 21,4% δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το 47,3% έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ή ιδιώτες. Τι ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση γι αυτά τα θέματα με τον πληθωρισμό να έχει φτάσει τον Ιούνιο στο 12,1%.

Στη συνέχεια η Βουλευτής υπογράμμισε πως, οι αυξήσεις στις τιμές ήρθαν για να μείνουν και μάλιστα με μία Κυβέρνηση, η οποία δεν έχει στο σχέδιό της πολιτικές και δράσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά. «Η Κυβέρνηση άργησε ένα χρόνο να φέρει μία ρύθμιση για την φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων ενέργειας, ενώ έχει απορρίψει δύο φορές την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την μείωση στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης. Παράλληλα, η Κυβέρνηση νομοθετεί την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, αλλά δεν σκοπεύει να εντάξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης!»

Η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως, «έχετε δείξει για ποιους πραγματικά ενδιαφέρεστε, πουλήσατε τη ΔΕΗ ενώ εξασφαλίσατε χρυσά μπόνους στα στελέχη και τον διοικητή της, μειώσατε τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και προχωρήσατε σε απευθείας αναθέσεις 7 δις», και αναρωτήθηκε αν θα συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι των «επιτυχημένων» μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην Uber τονίζοντας πως, «Το 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ρυθμίσεις που τερμάτιζαν το καθεστώς αδιαφάνειας και φοροδιαφυγής στον χώρο των μεταφορών μέσω πλατφορμών, καθώς η εταιρεία λειτουργούσε στη χώρα μας χωρίς να έχει φορολογική έδρα. Τα χρήματα που κατέβαλλε ο πελάτης δεν πήγαιναν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό ενώ παράλληλα, δεν υπήρχε υπεύθυνος κατά τον νόμο για την εταιρεία στην Ελλάδα. Τότε η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυε σειρά επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο άραγε;»

Κλείνοντας, η κ.Παπανάτσιου ανέφερε πως οι πολίτες απαιτούν αλλαγή κατεύθυνσης, «η ίδια η επιβίωση των πολιτών ζητά να προκύψει μία προοδευτική διακυβέρνηση που θα αναχαιτίσει τις πολιτικές σας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το