Τοπικά

Κ. Παπανάτσιου: «Δώδεκα χρόνια πόνου σημειώνει ο Πρωθυπουργός…»

Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου για τη συνεδρίαση του Eurogroup και το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας αναφέρει:

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε το Eurogroup. Στα θέματα συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της Ελλάδας, ως προς το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας. Το τέλος αυτό θα σημάνει την επιστροφή της χώρας σε μία Ευρωπαϊκή «κανονικότητα». Ο Υπουργός Οικονομικών έσπευσε να προσεταιριστεί κι αυτή τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη όμως ακολουθούσε την τελευταία απόφαση του Eurogroup, αυτή του Ιουνίου του 2018, όταν και συμφωνήθηκαν τα μέτρα για το χρέος και έληξε η μνημονιακή περίοδος για την χώρα, με βάση την τότε αξιολόγηση των Θεσμών.

Η Νέα Δημοκρατία τότε, με προεξέχοντα τον κ. Σταϊκούρα ζητούσε την λεγόμενη πιστοληπτική γραμμή στήριξης (aka μνημόνιο), ενώ βροντοφώναζε πως έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει! Το ίδιο το ανακοινωθέν της συνεδρίασης της Πέμπτης, διαψεύδει τη ΝΔ, με το χαρακτηριστικό «Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα το 2018…». Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα η ΝΔ, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα ήδη συμφωνημένα από το 2018, και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένα! Η αλήθεια είναι μία, οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας καταδίκασαν την ελληνική κοινωνία και χρεοκόπησαν την οικονομία της χώρας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε αυτό τον φαύλο κύκλο, γέμισε τα ταμεία της χώρας και ρύθμισε το χρέος.

Πάλι καλά που ο Υπουργός Οικονομικών στη δήλωσή του, δεν ασπάστηκε τη «γραμμή» του Πρωθυπουργού που εν μέσω ενός ιστορικού αναθεωρητισμού, φώναζε στη Βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε» τη χώρα στα μνημόνια. Ο κ.Υπουργός σημείωσε πως «κλείνει ο κύκλος που άνοιξε το 2010…

Πρέπει να ενημερώσουμε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, πως στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ήδη έτοιμοι/ες να αναλάβουμε την ευθύνη και να «σηκώσουμε» πάλι την κοινωνία στα πόδια της, μετά από τον πόλεμο και την αδράνεια της Κυβέρνησης σε σχέση με τις πληθωριστικές τάσεις, την ακρίβεια και την αντι-κοινωνική / αντεργατική πολιτική της!

Share
Ετικέτες: Παπανάτσιου

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024