Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Θετικό μέτρο η μείωση των τελών κυκλοφορίας του 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία

Γενναία μείωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2021 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Η κυβέρνηση θέλοντας να στηρίξει έναν κλάδο που έχει πληγεί σκληρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας αποφάσισε ότι:
α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης έτους 2020 στα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να καταθέσει άμεσα τροπολογία με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων φορολογικών / ασφαλιστικών οφειλών των παραπάνω επιχειρήσεων σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του είχε θέσει τα παραπάνω θέματα μετά από αντίστοιχα αιτήματα του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων «η Μαγνησία». Ο κ. Μαραβέγιας, σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:
«Το ΥΠΟΙΚ με την άμεση ανταπόκρισή του απέδειξε για ακόμα μια φορά τα κοινωνικά του αντανακλαστικά. Η ελάφρυνση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δείχνει ότι η περυσινή καθυστέρηση στην εκταμίευση των αποζημιώσεων τους λόγω κορωνοϊού ήταν καθαρά συμπωματική. Είμαι βέβαιος ότι από ‘δω και πέρα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η προώθηση των αναγκαίων εγκρίσεων μέσω της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του ΥΠΟΙΚ από την Ε.Ε, θα είναι γρήγορες. Ελπίζω επίσης πως ο κ. Σταϊκούρας θα ξαναδεί σε επόμενη φάση το αίτημα ολοκληρωτικής απαλλαγής για ένα έτος από τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων καθώς και των Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το