Τοπικά

K.Μαραβέγιας: Θετική η Υπουργική Απόφαση για τη διευκόλυνση κυνηγών και αλιέων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκαν οι κυνηγοί και αλιείς την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄5726/24-12-2020) που επιτρέπει και πάλι την μετακίνηση τους από και προς την ύπαιθρο ή παράκτιες περιοχές, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον η ελεύθερη από κοινού μετακίνηση έως 2 κυνηγών ή αλιέων εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, υπό τον όρο τήρησης των υγειονομικών κανόνων. Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με δυο σχετικές Αναφορές και μια Ερώτησή του στη Βουλή, είχε θέσει στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη την ανάγκη άρσης της εν λόγω απαγόρευσης σε τοπικό επίπεδο.

Σχολιάζοντας την προχθεσινή κυβερνητική απόφαση ο Κων. Μαραβέγιας δήλωσε τα εξής:

«Οι αρμόδιοι υπουργοί, ανταποκρινόμενοι στα δίκαια αιτήματα κυνηγών και αλιέων αλλά και στις παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων βουλευτών, προχώρησαν στην άρση απαγόρευσης της αλιείας και του κυνηγιού για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.
Πρόκειται για ένα μέτρo που βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με όσα έχουν πάρει άλλες 31 ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να αντιστρατεύονται τη δημόσια υγεία. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι ο σεβασμός εκ μέρους των κυνηγών και αλιέων των υγειονομικών κανόνων και η αποφυγή κάθε κατάχρησης της συγκεκριμένης διευκόλυνσης. Είμαι βέβαιος πως τόσο οι κυνηγοί όσο και οι αλιείς μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σύνεση, θα βοηθήσουν στη σωστή εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την κανονικότητα στις ζωές όλων μας.

Θέλω, τέλος, να συγχαρώ ειδικά την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τα μέλη της στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία για την χθεσινή ανακοίνωσή τους με την οποία έθεσαν ένα πλαίσιο ορθολογικής διεξαγωγής των κυνηγετικών δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας. Για ακόμα μια φορά οι ίδιοι οι κυνηγοί βάζουν ψηλά τον πήχη της κοινωνικής υπευθυνότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το