Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: “Πλησιάζει η ώρα του απολογισμού για όσους αντιπολιτεύονται τη Ν.Δ. χωρίς πρόταση και προσφορά”

Από το γραφείο του Κ. Μαραβέγια ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αυστηρό μήνυμα σε όσους αντιπολιτεύονται τη Νέα Δημοκρατία για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, χωρίς πρόταση και χωρίς προσφορά, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Στο περιθώριο της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στην επίταξη των 206 γιατρών για την κατεπείγουσα ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική, κάνοντας λίγο για «αναγκαίο κακό», και διεμήνυσε ότι όσοι σήμερα κραυγάζουν, θα κληθούν πολύ σύντομα να εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία τι έκαναν οι ίδιοι.

«Κατανοώ τα κίνητρα και τους λόγους των συναδέλφων που επέλεξαν μέχρι τώρα να μην συμμετέχουν. Όμως, πλέον τα λόγια δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Οι πράξεις όλων μιλούν πιο δυνατά και είμαι βέβαιος ότι η έμμισθη συμμετοχή των συναδέλφων της Αττικής στο ΕΣΥ για ένα μήνα θα δώσει την οφειλόμενη απάντηση σε όλους όσοι έσπευσαν να τους κακοχαρακτηρίσουν», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ασκεί κριτική αφ’υψηλού. Υπενθύμισε ότι ήταν από τους λίγους εθελοντές που μαζί και με άλλους γιατρούς-βουλευτές αποφάσισαν να προσφέρουν αμισθί στο ΕΣΥ για έναν μήνα, όπως τους ζητήθηκε. «Εάν χρειαζόταν περισσότερο θα ήμουν εκεί και για περισσότερο χρόνο», είπε και υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών που ανέλαβε για τη στήριξη των δομών υγείας στη Μαγνησία εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις προσωπικές δωρεές εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, αλλά και στις παρεμβάσεις που άσκησε με σκοπό την προμήθεια ISO BOX στην Σκόπελο και στην Αργαλαστή, τη δωρεά 40.000 ευρώ για αντιδραστήρια εξετάσεων για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου, μόνιτορ και συστήματος οξυγόνου αξίας 15.000 ευρώ, που γλίτωσε πολλούς ανθρώπους από το να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Σήμερα έχουμε μάχη, έχουμε πόλεμο. Όμως, διαβεβαιώνω όσους συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται τη ΝΔ, χωρίς πρόταση και χωρίς προσφορά, ότι η ώρα του απολογισμού πλησιάζει. Όσοι σήμερα κραυγάζουν για τις πολιτικές κατά του κορωνοϊού θα κληθούν πολύ σύντομα να εξηγήσουν τι έλεγαν και τι έκαναν οι ίδιοι επί ένα χρόνο. Όπως ο κ. Πολάκης που ζητούσε προηγουμένως απαντήσεις για τα μονοκλωνικά αντισώματα και είναι εντελώς απληροφόρητος γιατί έχουν ήδη παραγγελθεί μέσω ευρωπαϊκής προμήθειας και σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμα για όλα τα κράτη της Ε.Ε. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ότι η υγειονομική θωράκιση θα επιτευχθεί μέσα από τον εμβολιασμό. Και γι’ αυτό, τέτοιες τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής, δημιουργούν δυστυχώς περαιτέρω σύγχυση στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ με 10 ασθενοφόρα, επανέλαβε ότι από τα δυο ασθενοφόρα που αναλογούν στην 5η ΥΠΕ, το ένα θα πρέπει να διατεθεί στη Μαγνησία, όπου οι ανάγκες είναι κατεπείγουσες και τεράστιες.

Τέλος, σε σχέση με το συζητούμενο νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που θα καθορίσει την οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αττικής για τις επόμενες δεκαετίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η εκκίνηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αποτελεί, σταθερά, μια από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης, λόγω της εμβέλειας του επενδυτικού σχεδίου. Αφορά στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου αστικού πάρκου στην Ευρώπη, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό. Με μέγεθος μεγαλύτερο των 2.000 στρεμμάτων, θα αποτελέσει γέφυρα σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το