Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Περισσότερες οικογένειες αποκτούν voucher για παιδικούς σταθμούς

Ο βουλευτής Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, σε ανακοίνωσή του, συγχαίρει την αρμόδια για θέματα Πρόνοιας υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την ικανοποίηση των αιτημάτων αύξησης επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας:
«Πρόκειται για θέμα που έθεσα, μεταξύ άλλων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θέλω να ευχαριστήσω την υφυπουργό για την ανταπόκριση και την ευαισθησία που έδειξε και στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η διεύρυνση από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 του προγράμματος voucher, σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, θα καλύψει περίπου 20% περισσότερες οικογένειες προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των περισσοτέρων βρεφών, νηπίων και παιδιών σε κατάλληλους χώρους φροντίδας και προσχολικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα «Δράση Εναρμόνισης Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» καλύπτει ανάγκες φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή εφήβων ΑμεΑ σε Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ν.Δ. που έρχεται να καλύψει μεγάλες κοινωνικές ανάγκες βοηθώντας πολλούς γονείς να προχωρήσουν επαγγελματικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το