Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Ο νόμος για τα προνοιακά επιδόματα και το νέο Ασφαλιστικό χτίζουν ένα στέρεο κοινωνικό κράτος για όλους

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Επίδομα Γέννησης και λοιπές διατάξεις» ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας εστίασε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει το κοινωνικό κράτος με μέτρα όπως η χορήγηση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την μικρόψυχη κι εύκολη αντιπολίτευση που ασκεί, ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πέραν της χορήγησης του επιδόματος γέννησης ρυθμίζει σειρά προνοιακών επιδομάτων, μεταξύ των οποίων είναι τα επιδόματα παιδιού, στέγασης καθώς και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Όμως, όπως επiσήμανε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πρώην αρμόδιας για τη Πρόνοια υπουργού του, Θ. Φωτίου, προσπάθησε να ακυρώσει τη νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ, καταγγέλλοντας δήθεν «περικοπές που κρύβονται για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», μιλώντας δηλαδή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο ισχυρίστηκε ότι «εισήγαγε για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ»!
Απαντώντας στην τοποθέτηση της ειδικής αγορήτριας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας σχολίασε την τακτική διαστρέβλωσης που ακολουθούν οι πρώην κυβερνώντες ως εξής:
«Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμα διπλή ανακρίβεια. Πρώτα από όλα, γιατί το συγκεκριμένο επίδομα το είχε θεσμοθετήσει 1η φορά η κυβέρνηση Σαμαρά κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που το μετονόμασε σε ΚΕΑ. Και δεύτερον, γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία μείωση του, όπως πιστοποιεί και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ούτε στο κατά κεφαλή χορηγούμενο βοήθημα, ούτε στο συνολικό αριθμό των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος!

Ίσως τελικά τα ψέματα να είναι το μόνο πράγμα που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τότε μπορεί οι πολίτες να μπερδευτούν και να ξεχάσουν την αλήθεια. Να ξεχάσουν για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που εξαφάνισε το ΕΚΑΣ. Ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που προσπαθεί με το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο να αναπληρώσει τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων με μέτρα όπως ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης τους και η χθεσινή τροπολογία του υπουργείου Υγείας για πλήρη απαλλαγή όσων στερούνται το ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στα φάρμακα.
Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ την αλλοίωση της πραγματικότητας και την άρνηση της προόδου που σημειώθηκε μέσα σε μόλις 6 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το