Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: “Μετατρέπουμε την έρευνα σε νέες θέσεις εργασίας και πλούτο για την Ελλάδα”

Κατά τη χθεσινή συμμετοχή του στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΄Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τοποθετήθηκε για το κυβερνητικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, μέσα από την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες.
Μιλώντας για την απολύτως αναγκαία σύνδεση μεταξύ παραγωγής ερευνητικού έργου και πρακτικής αξιοποίησής του, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έθεσε το θέμα της αναποτελεσματικής χρήσης πόρων του ΕΣΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια. Αναρωτήθηκε αν πήγαν τα χρήματα σε συντονισμένες ερευνητικές προσπάθειες ή μήπως μοιράστηκαν τελικά με άλλα κριτήρια. Υπογράμμισε πως η κατάσταση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που παρέλαβε η ΝΔ είναι κρίσιμη, καθώς ο περισσότερος χρόνος αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων έχει ουσιαστικά χαθεί.

Αναφερόμενος στην προώθηση της καινοτομίας και στήριξη της παραγωγής στην περιφέρεια, ο βουλευτής Μαγνησίας μίλησε για τη παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους Περιφερειακών Πανεπιστημίων όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή από φορείς όπως το ΕΒΕΤΑΜ που αποδεικνύονται πολύτιμοι τεχνολογικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων και αγροτών.
Τέλος ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, έθιξε το πρόβλημα της μη μετατροπής των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ευρεσιτεχνίες, δηλαδή σε κατοχυρωμένη ιδιοκτησία των ερευνητικών ιδρυμάτων μας και αυτό της οικονομικής βιωσιμότητας νεοφυών επιχειρήσεων (spin off – spin out) που θα μπορούσαν σε τόπους με βιομηχανική και επιστημονική παράδοση όπως η Μαγνησία, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους νέους και για όσους η κρίση έδιωξε στο εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το