Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Φθηνότερα φάρμακα για όλους τους ασθενείς με πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την κύρωση τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων μέτρων του Υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τοποθετήθηκε για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Σε σχέση με την τιμολόγηση του φαρμάκου ο βουλευτής υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του νέου τρόπου που θεσμοθετείται για τα οικονομικά της Υγείας. Έτσι στη θέση του δελτίου τιμών που είχε ετοιμάσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε μεγάλες αυξήσεις σε περισσότερα από 1 στα 3 φαρμακευτικά προϊόντα, σήμερα η Ν.Δ. παγιώνει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων με βάση τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και διευκρινίζει ότι δεν θα επιτρέπονται διαδοχικές αυξήσεις τιμών. Παράλληλα οι ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας προβλέπουν μειώσεις στις τιμές ως 7% των πρωτότυπων φαρμάκων που ανατιμολογούνται.

Αντίστοιχα διαμορφώνονται και οι τιμές των γενόσημων, οι οποίες ορίζονται στο 65% της τιμής του αντίστοιχου προϊόντος αναφοράς. Έτσι οι  ασφαλισμένοι θα δουν το επόμενο τρίμηνο μειώσεις στο κόστος συμμετοχής τους κατά την αγορά τέτοιων φαρμάκων.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε σχετικά τα εξής: «Αυτό που ζητά η Ελληνική κοινωνία και φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και η αύξηση του οφέλους για τους ασθενείς. Αυτή η πολιτική αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στη συκοφαντική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis. Για μια στημένη υπόθεση, κατασκευασμένη στα σκοτεινά υπόγεια της Κουμουνδούρου και των συνοδοιπόρων της, προκειμένου να λασπωθεί συνολικά το κόμμα της Ν.Δ.. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά στις φτηνές καταγγελίες των σκευωρών για το φάρμακο με φτηνότερα φάρμακα για όλους τους Έλληνες ασθενείς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το