Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Δεν ζητώ από κανένα υπουργείο τη «συγχώνευση» του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων

Σε παρερμηνεία του περιεχομένου της ερώτησής του για την εναλλακτική λύση ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου, αποδίδει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας την ανακοίνωση – αντίδραση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και του Συλλόγου Εργαζομένων στις φυλακές Βόλου. Απαντώντας, ο κ. Μαραβέγιας διευκρινίζει τα σημεία που παρερμηνεύθηκαν και διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις απόψεις κάθε εργαζόμενου. Προσθέτει, ωστόσο, ότι έχει εκλεγεί για να εκπροσωπεί καλόπιστα το γενικό συμφέρον της Μαγνησίας κι όχι κάποια μεμονωμένη επαγγελματική ομάδα.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μαραβέγια:
Είμαι βέβαιος ότι η ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και του Συλλόγου Εργαζομένων στις φυλακές Βόλου δεν είναι κακοπροαίρετη. Για αυτό θέλω να διευκρινίσω ξανά όσα μάλλον από βιασύνη έσπευσαν να σχολιάσουν:
1. Δεν ζητώ από κανένα υπουργείο ούτε τη «συγχώνευση» του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου με άλλο, ούτε βέβαια την «κατάργηση» των θέσεων εργασίας τους. Πιστεύω ότι μάλλον εκ παραδρομής συγχέουν τη δική μου ερώτηση στη Βουλή με τις επιστολές άλλων πολιτικών παραγόντων της Μαγνησίας.
2. Δεν αιφνιδίασε κανέναν η υποτιθέμενη «εναλλακτική πρόταση Μαραβέγια» γιατί ούτε δικό μου εφεύρημα είναι, ούτε βέβαια μπαίνει σήμερα για 1η φορά στο δημόσιο διάλογο.
Οι αγαπητοί συμπολίτες -εξωτερικοί φρουροί του καταστήματος κράτησης Βόλου- ζώντας στη πόλη μας επί δεκαετίες σίγουρα θα έχουν πληροφορηθεί ότι έχει κατατεθεί από το 2012 επίσημο πόρισμα κοινωνικών φορέων της Μαγνησίας για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου στο Βόλο με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.
Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω το εξής προφανές σε όσους με γνωρίζουν. Σέβομαι τις απόψεις κάθε εργαζόμενου, καθώς και τις επαγγελματικές αγωνίες. Έχω όμως εκλεγεί από τους συμπολίτες μας για να εκπροσωπώ καλόπιστα το γενικό συμφέρον της Μαγνησίας κι όχι κάποια μεμονωμένη επαγγελματική ομάδα. Το ίδιο θα ήθελα να πιστεύουν όσοι διαβάζουν –ελπίζω καλόπιστα- τις ανακοινώσεις μου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το