Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: Δεν είμαι σύμφωνος με την κριτική στο Υπουργείο Περιβάλλοντος 

Την ενόχληση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαραβέγια προκάλεσε η κριτική που ασκήθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμη στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο είναι αρνητικό – σύμφωνα με την ενημέρωση που ο ίδιος είχε σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κ. Αραβώση – να παραστεί σε σύσκεψη φορέων στο Βόλο για το θέμα της αέριας ρύπανσης. Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσάμη ότι η στάση του Υπουργείου στο γραπτό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου συνιστά “ατόπημα” και “προσβλητική” αντιμετώπιση του ιατρικού κόσμου, ο κ. Μαραβέγιας εξέδωσε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο η κριτική απέναντι στο υπουργείο και ότι «σημασία δεν έχει πού γίνονται συσκέψεις, αλλά το αποτέλεσμά τους για το Βόλο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Χθες το πρωί, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος Κων. Αραβώση. Συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα της Μαγνησίας, με πρώτο το χρόνιο ζήτημα δυσοσμίας της ατμόσφαιρας του Βόλου.
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια για δράσεις στήριξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκ μέρους του Υπουργείου με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και την εκπόνηση μελετών που θα φωτίσουν πτυχές του φαινομένου.
Τέλος, ο κ. Αραβώσης εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια ευρεία και απροκατάληπτη εξέταση του θέματος.
Σε συνέχεια των παραπάνω και απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα ΜΜΕ του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι σύμφωνος με όσα ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στο Βόλο υπό τη μορφή κριτικής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι ούτε να φοβόμαστε την όποια μορφή συζήτησης με το ΥΠΕΝ. Γιατί δεν έχει σημασία πού θα γίνει η συζήτηση με τους φορείς.
Σημασία έχει να γίνει συζήτηση με τους φορείς, περιλαμβανομένου φυσικά και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Σημασία έχουν τα αποτελέσματα για το Βόλο και όχι η προσκόλλησή μας σε στερεότυπα. Χθες, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Κ. Αραβώσης σε συνάντηση που είχαμε με διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ θέλει να πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή όλων. Και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Περιβάλλοντος και των φορέων της πόλης, στο ίδιο τραπέζι, με ένα και μόνο αντικείμενο: να γίνει το καλύτερο για την ατμόσφαιρα του Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το