Αθλητισμός

Κ. Γρηγοριάδης: Ο κόσμος της Νίκης να δείξει υπομονή

Να δείξει υπομονή και να εμπιστευτεί τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Στάικο Βεργέτη συνιστά στους φιλάθλους ο Κώστας Γρηγοριάδης. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της βολιώτικης ομάδας μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια που έχει αρχίσει από πέρσι, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

 Ο Κώστας Γρηγοριάδης μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» του ραδιοφωνικού σταθμού Blue Heart FM 105.1 για τα παρακάτω θέματα:

Για την τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη: «Από την ομάδα πέρασαν πάρα πολλές διοικήσεις και κάθε διοίκηση πρόσφερε με τον δικό της τρόπο. Ωστόσο υπήρξαν και διοικήσεις που πήγαν την ομάδα πίσω, με συνέπεια να μην μπορεί να βρει τον δρόμο της. Είχαμε φτάσει σε σημείο είτε παλεύουμε να σωθούμε την κατηγορία είτε να βγούμε από την κατηγορία που δεν μας άξιζε.

Αυτό έφερε δυσπιστία στον κόσμο που δεν είχε υπομονή και τον δικαιολογώ, γιατί αυτά τα ερεθίσματα έπαιρνε από τις διοικήσεις. Όταν αποφασίσεις να «χτίσεις» μια ομάδα, πρέπει να γνωρίζεις τον σκοπό, την ιστορία και την κουλτούρα της.

Η διοίκηση Παπακωνσταντίνου και Βενέτη έπιασε την αληθινή ταυτότητα της ομάδας κι αυτό ήταν αρωγός για μια νέα αρχή. Προσπαθούν να μεταμορφώσουν την ομάδα χωρίς χρονικό περιθώριο. Χρειάζεται υπομονή. Ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος.

Το σημαντικότερο για τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου είναι ότι έχει ανθρώπους δίπλα του, όπως τους Βασίλη Βενέτη και Γιάννη Καζεπίδη, που έχουν την επίγνωση της ομάδας. Γνωρίζουν και ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση. Ο Αλέξης έχει δείξει ότι θέλει να πάει την ομάδα προς το καλύτερο. Έχει πάψει να λειτουργεί με παλιότερους τρόπους. Προσέλαβε τον Ανδρέα Κικίλια, που είναι μεγάλο κεφάλαιο στο διοικητικό κομμάτι, έχει τεχνικό διευθυντή τον Ρήγα Στύλα, γενικό αρχηγό τον Βασίλη Πανόπουλο και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ο Στάικος Βεργέτης.

Άρα εμείς τι πρέπει να κάνουμε που είμαστε κοντά στην ομάδα; Πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί φοβάμαι μη μείνει η Νίκη κι άλλο πίσω. Οι διοικούντες έχουν δείξει χαρακτήρα και είναι στα συν. Πρέπει να προφυλάξουμε τον Αλέξη και τον Βασίλη και να τους βοηθήσουμε».

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Όταν μιλάω για τον Στάικο συγκινούμαι γιατί είναι καλός άνθρωπος που αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, με τους γύρω του, έχει μεγάλη αυτοεκτίμηση, παίρνει ρίσκα. Όταν έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα σου περιμένεις και τα αποτελέσματα.

Ο Στάικος έχει τρία πράγματα στο μυαλό του: Να φτιάξει μία ομάδα με γερά θεμέλια που θα στηρίζεται σ’ ένα υψηλό εργασιακό ήθος, θα παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να φεύγουν οι οπαδοί μας από το γήπεδο ευχαριστημένοι και θα έχει πορεία πρωταθλητισμού. Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν μία πίεση, όμως το να «χτίσεις» μία ομάδα σαν τη Νίκη Βόλου είναι καλή πίεση, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου, να οργανωθείς, να δουλέψεις περισσότερο και να εστιάσεις περισσότερο στους στόχους της ομάδας.

Όλα αυτά είναι «σκαλοπάτι» προς την επιτυχία. Σίγουρα υπάρχουν και οι δυσκολίες, αλλά με τον Στάικο στο «τιμόνι» η ομάδα μπορεί να κάνει ένα «ταξίδι» που μπορεί να είναι πιο όμορφο ακόμη και από το ίδιο το πρωτάθλημα».

Για το τι άλλαξε ο Στάικος Βεργέτης: «Πριν έρθει, η ομάδα βρισκόταν στα… τάρταρα. Είχαμε μαζευτεί στα αποδυτήρια και συζητούσαμε για το τι φταίει. Στη Νίκη έχουμε παίκτες, που όπου κι αν έπαιζαν η ομάδα θα πρωταγωνιστούσε κι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε την ψυχολογία να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και οι περισσότεροι έλεγαν ότι δεν ξέρουν. Αυτό σήμαινε ότι έπαιζαν κάτω από τις δυνατότητές τους. Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε μία κατεύθυνση και ήμασταν κάπως απείθαρχοι στα αποδυτήρια. Για τον Στάικο πειθαρχία είναι ο κώδικας συμπεριφοράς και πράγματι το κατάφερε. Κατόρθωσε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, που πριν δεν τα πιστεύαμε».

Για το αν είναι έτοιμος ο κόσμος να δείξει υπομονή: «Για τον Στάικο η Νίκη είναι μία πρόκληση, που τον κρατάει σε εγρήγορση και τον κάνει να θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι έκανε την προηγούμενη χρονιά. Όπως προανέφερα, ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή με τον κ. Παπακωνσταντίνου, έτσι πρέπει να κάνει και με τον κ. Βεργέτη. Είναι ευκαιρία για την ομάδα που έχει προπονητή τον Στάικο αυτή τη στιγμή, καθώς είναι «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να πάμε μπροστά αγωνιστικά. Γι’ αυτό και η διοίκηση προσέλαβε τον Στάικο».

Για τα μειονεκτήματα που ενδεχομένως έχει δει στον κ. Βεργέτη: «Εγώ θα σας πω ποιο είναι το πλεονέκτημά του και είναι το τελευταίο που θα πω για τον Στάικο. Επειδή συνεργάστηκα με πάρα πολλούς προπονητές, όπως οι Γιοβάνοβιτς, Μανωλάς, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Περικλής Αμανατίδης κι αν ξεχνάω μερικούς ζητάω συγνώμη. Ο Στάικος θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αλλά με τον ερχομό του στην ομάδα, εντυπωσιάστηκα.

Το να παρακινείς τους παίκτες σου και να τους κάνεις παρουσιάζονται στην ομάδα όπως πρέπει. Επίσης, έδειχνε στους ποδοσφαιριστές ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους, και έτσι οι παίκτες έβρισκαν τον τρόπο, ώστε να βελτιωθούν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η ομάδα υιοθέτησε και τις αξίες του, τις οποίες διαθέτει ως άνθρωπος εσωτερικά. Έπαιρνε το ένα αποτέλεσμα μετά το άλλο και φθάσαμε στο σημείο να κερδίσουμε την κατηγορία. Δεν θέλω να πω περισσότερα και σταματάω εδώ για τον προπονητή της ομάδας μας».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το