Τοπικά

Κ. Γκιουλέκας: Υπάρχει και άλλος δρόμος για έξοδο από την κρίση – Παρουσιάστηκε στον Βόλο το νέο του βιβλίο

«Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Κ. Γκιουλέκας, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Βόλο, όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του με τίτλο «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908, η ένοπλη φάση» από τις εκδόσεις «Μένανδρος».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Park Hotel και διοργανώθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Βόλου και το Ροταριανό Όμιλο Βόλου «Αργώ». Το βιβλίο προλόγισε στην εκδήλωση ο πρώην νομάρχης και αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Ε. Ασπασίδης, ψηφισμένος διοικητής 2484 Περιφέρειας Δ. Ρόταρυ. Ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε πως το νέο του βιβλίο είναι ένας αφιερωματικός τόμος ο οποίος στηρίζετε σε προσωπικό του αρχείο περίπου 500 εφημερίδων εποχής που καλύπτουν τα έτη 1870-1912. Για το βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως ελληνικές εφημερίδες της εποχής της ένοπλης φάσης του μακεδονικού αγώνα (1903-1908), αλλά για την πληρέστερη απόδοση των γεγονότων χρησιμοποιήθηκαν βουλγαρικές και οθωμανικές πηγές. Ακόμα η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με ντοκουμέντα του Μακεδονικού Αγώνα όπως φωτογραφίες, έντυπα, αναμνήσεις και συνεντεύξεις απογόνων Μακεδονομάχων, όπως της κόρης του Παύλου Μελά, Ζωής.

Το βιβλίο προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όσο αφορά στον χρόνο που κατέβαλλε για να ολοκληρώσει το έργο του ο κ. Γκιουλέκας τόνισε πως η συγκέντρωση υλικού ήταν μια ιδιαίτερα πολύχρονη διαδικασία που κράτησε περίπου 20 χρόνια. Πάντως δήλωσε πως αν και παραμένει ενεργός πολιτικός με την Ν.Δ. αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο που γράφει και σκοπεύει να συνεχίσει τη συγγραφή νέων ιστορικών βιβλίων στο μέλλον. Τέλος σε ερώτηση για το πως βλέπει την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, δήλωσε πως: «Δυστυχώς δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτα», καθώς όπως είπε η χωρά δεν έλαβε ούτε ποσοτική χαλάρωση αλλά ούτε μείωση του χρέους, ενώ το 4ο μνημόνιο περιλαμβάνει μόνο δεσμεύσεις χωρίς καμία χρηματοδότηση. Όμως τόνισε «υπάρχει και ένας άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση διαφορετικός από αυτό που ακολουθεί η κυβέρνηση, χωρίς υπερφορολόγηση, που περνάει μέσα από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.

Χαράλαμπος Σοφιάδης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το