Τοπικά

Κ. Γαργάλας: Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο η ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου στον Όμιλο Μυτιλιναίου 

Το δημοσίευμα της «Θ», σύμφωνα με το οποίο παραδίδεται για 12 χρόνια στον Όμιλο Μυτιλιναίου ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης από τον Δήμο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Γαργάλα, που κάνει λόγο για ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Όπως τονίζει, πρόκειται «για ένα πραγματικά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο με μεγάλη ουρά που ξετυλίγεται στην πόλη μας», με την παράδοση των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτη.
«Έγινε διαγωνισμός 18.000.000 ευρώ και παράδοση για δώδεκα χρόνια των ανταποδοτικών σε ιδιώτη. Ένας ο συμμετέχων που είναι μεγάλος «παίχτης» με 17.874.000 η προσφορά, δυο μήνες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η πραγματική αξία έργου, αν γινόταν από τον Δήμο Βόλου και με το δικό του ανθρώπινο δυναμικό δεν θα ξεπερνούσε τα 5.500.000 όπως επανειλημμένα είχα αναφέρει και αποδείξει στις τοποθετήσεις μου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμάμαι δε τον γενικό γραμματέα του Δήμου, με καταγεγραμμένη την τοποθέτησή του στα πρακτικά, που ανέφερε πως η δουλειά υπολογίζεται να «κλείσει» στα 12.000.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς – και χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει μεσολαβήσει και ανατράπηκε με τέτοιο εντυπωσιακό τρόπο ακόμα και αυτή η εκτίμηση και άρα της Δημοτικής Αρχής – συνιστά κατά την άποψή μου ασύμμετρη επίθεση στην τσέπη της πόλης για να καταλήξει στο τέλος και σε βίαιη επιδρομή και στο πορτοφόλι του κάθε δημότη-ισσας». Ο ίδιος αναρωτιέται πού βρίσκονται οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών για να υπερασπιστούν τους πολίτες.

«Ελάχιστοι είναι αυτοί που θυμώνουν με όλα αυτά. Ελάχιστοι σ’ αυτή την πόλη είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τη μεγάλη ληστεία που επέρχεται για τους Βολιώτες – με το πρόσχημα της αναβάθμισης του φωτισμού. Και ελάχιστοι πολιτικοί – αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί είναι αυτοί που είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν πραγματικά τα συμφέροντα της πόλης, να κατεβάσουν τον κόσμο στον δρόμο και στο Δημαρχείο, να σταματήσουν με κάθε τρόπο θεσμικό ή κινηματικό την παράδοση της πόλης σε ιδιώτες, σε αντίθεση με την τεράστια «προσπάθεια» των μελών τους να διασφαλίσουν τη δική τους πολιτική ή προσωπική επιτυχία ή μια απλώς καλή εμφάνιση στις εκλογές για να προσθέσουν κι αυτή στο βιογραφικό τους. Δεδομένων όμως τούτων, κακή προβλέπεται και η μοίρα της πόλης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το