Τοπικά

Κ. Γαργάλας: Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι μαγαζί κανενός – Η διοίκηση απέκρυψε το πρόβλημα του Βιολογικού

IMG_1001.JPG

Τον ορισμό άμεσης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Κώστας Γαργάλας, με αφορμή τη σοβαρή βλάβη στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την εκροή λυμάτων στον Παγασητικό. Ο κ. Γαργάλας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι με μεθοδευμένο και συστηματικό τρόπο επιχειρεί να επιβάλει τον αποκλεισμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων από την ενημέρωσή τους για σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες και την πόλη. Τονίζοντας ότι «η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι μαγαζί κανενός», ο κ. Γαργάλας καλεί τη διοίκηση της Επιχείρησης να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να ζητήσει τη συμβολή όλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η ανακοίνωση του Κ. Γαργάλα:

Για μια ακόμη φορά ο Παγασητικός πέφτει θύμα αδιαφορίας των υπευθύνων της ΔΕΥΑΜΒ.

Για μια ακόμη φορά παρουσιάζονται βλάβες στη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων χωρίς να ιδρώσει, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόληψης και ενημέρωσης, το αφτί κανενός από τη πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και κατ’ επέκταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Για ακόμη μια φορά δεν λειτουργεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ με ευθύνη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής με πρωτοστάτες τον Πρόεδρο κ. Μπέο και τον Αντιπρόεδρο κ. Παπαευσταθίου.

Τι προκύπτει όμως από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων;

  1. Από τις 11-05-2015 το πρόβλημα ήταν γνωστό σε Διοικητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες.
  2. Υπήρχαν στο προγενέστερο διάστημα υπηρεσιακά σημειώματα από πλευράς των εργαζομένων προς τη Διοίκηση που επεσήμαιναν τις αδυναμίες του συστήματος επεξεργασίας σε δώδεκα (12) τομείς και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα.
  3. Την Τρίτη 12/05/2015 οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν (προφανώς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο) για την έλλειψη καυσίμου με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας της γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ.
  4. Από την Δευτέρα 11-05-2015 έως και την 16-05-2015 υπήρξε επικοινωνία φορέων και υπηρεσιών με έγγραφα και επιστολές σχετικού περιεχομένου.
  5. Το Σάββατο 16/05/2015 η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη εκδίδει ανακοίνωση που από τη μια μεριά εφιστά τη προσοχή των λουομένων σε συγκεκριμένες ακτές και από την άλλη απευθυνόμενη στη ΔΕΥΑΜΒ ζητά ενημέρωση για την ύπαρξη σχεδίων εκτάκτων περιστατικών όπως αυτό που εμφανίστηκε στο τομέα της Επεξεργασίας Λυμάτων.

Θα περίμενε κανείς όλα τα προηγούμενα να ήταν σε γνώση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και φυσικά όλων των μελών του. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΗ όλων μας έως και σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο. Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, του αποκλεισμού δηλαδή  από την ενημέρωση μελών του Δ.Σ αλλά και όλων των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπως επίσης και των Δημοτών, για θέματα που αφορούν άμεσα στη ζωή τους  και στις  περιβαλλοντικές συνθήκες του τόπου τους είναι φαινόμενο που με πολύ μεθοδευμένο και συστηματικό τρόπο καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό από τη Δημοτική Αρχή. Την στιγμή λοιπόν που όλα τα προηγούμενα συνέβαιναν σε περιβάλλον σκοτεινό και κρυφό από τα «επικίνδυνα» βλέμματα, μεσολάβησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την Τρίτη 12-05-2015 και με θέματα που βέβαια δεν περιείχαν, ούτε στο κατ’ ελάχιστο, ενημέρωση για το θέμα της επικαιρότητας, που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «βόμβα». Αντίθετα απασχόλησε στη συνεδρίαση το ζήτημα της δημοσιοποίησης των εισηγήσεων της Ημερήσιας Διάταξης και μάλιστα με τοποθετήσεις του νεοφερμένου δεύτερου Νομικού Συμβούλου της επιχείρησης, με ιδιαίτερα  αφελή και σίγουρα εκτός τόπου και χρόνου επιχειρήματα, λες και η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου και όχι Δημοτική. Είχαν βέβαια το σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από το αποκλεισμό της κοινής γνώμης από την ενημέρωση  και άρα των δημοσιογράφων που τους είναι εμπόδιο.  Στη συνεδρίαση αυτή λοιπόν κανένας από τη πλειοψηφία του Δ.Σ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσει για το μείζον θέμα της επικαιρότητας. Επιπλέον όμως δεν τέθηκε και το θέμα της προμήθειας καυσίμων για τη λειτουργία της γεννήτριας, που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην επερχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Είναι περιττό να προσθέσουμε ότι κανένα από τα υπομνήματα και έγγραφα των Διοικητικών  και των εργαζομένων  δεν αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, όπως επίσης και κανένα στοιχείο της αλληλογραφίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες δεν παρουσιάστηκε.

Και ενώ φθάσαμε στο σημείο εκείνο που ζητείται από την ΔΕΥΑΜΒ ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων έκτακτων περιστατικών, σύμφωνα με το έγγραφο της κ. Αντιπεριφερειάρχη, ποτέ έως αυτή την ώρα δεν κλήθηκε το Δ.Σ. να συνεδριάσει έκτακτα και κατεπειγόντως, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μπορεί να γίνει πολύ σοβαρότερο. Να ανασύρουμε από το παρελθόν και να επαναφέρουμε στη μνήμη των συνδημοτών ότι υπήρξε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ  την 06-02-2015 με το  «μείζον» θέμα της λύσης  σύμβασης με εταιρία που αφορούσε στον καθαρισμό των χώρων της επιχείρησης. Θα ήταν για πολλά γέλια αν δεν ήταν για πολύ περισσότερα κλάματα.

Επειδή προφανώς  η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών απ’ ότι ο κοινός και λογικός άνθρωπος, πολύ δε περισσότερο για ιδιαίτερα ζητήματα, την καλούμε να αλλάξει πλεύση και όχι να βγαίνει με ανακοινώσεις τουλάχιστον άκομψες, όσον αφορά και στο ύφος και στο ήθος, που δεν ταιριάζει σε Δημοτική Αρχή. Καλούμε άμεσα να ορίσει συνεδρίαση με μόνο και αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού  και από τη μεριά μας παραμερίζοντας τις πολλές και ουσιαστικές διαφορές μας με την πλειοψηφία, να συμβάλλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, στην καλύτερη και ασφαλέστερη για τους Δημότες και το Τόπο μας λύση. Είναι αυτονόητο ότι στη συνεδρίαση αυτή πρέπει να προσκληθούν και να παραβρίσκονται όλες οι παρατάξεις που βρίσκονται και στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες και αναλαμβάνοντας και  την αντίστοιχη  ευθύνη των προτάσεών  τους.

Επειδή η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι μαγαζί κανενός

Επειδή είναι υποχρέωση του Δημότη να ενημερώνεται

Επειδή είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να δίνει πλήρη ενημέρωση

Επειδή ο Δήμος, ο Τόπος και ο Παγασητικός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός αλλά ΟΛΩΝ μας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ      ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το