Τοπικά

Κ. Δελημήτρος: Δεχτήκαμε πιέσεις και πόλεμο για να μην κατέβει στις εκλογές η «Ανυπότακτη Θεσσαλία»

Πιέσεις και  πόλεμο δέχθηκε να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  ο Κώστας Δελημήτρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Θεσσαλία», όπως κατήγγειλε ο ίδιος σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στο  εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Ενότητας, επί της οδού Ιωλκού στο Βόλο.

Επισήμανε όμως ότι παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, «καταφέραμε σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές να διαμορφώσουμε αυτό το ψηφοδέλτιο, να διαμορφώσουμε μια κίνηση πολιτική – αυτοδιοικητική, γιατί οι Περιφερειακές εκλογές έχουν κυρίαρχα πολιτικά χαρακτηριστικά, κυρίαρχη πολιτική παρέμβαση, κοινωνική, οικονομική και κινηματική.
Διαμορφώσαμε το ψηφοδέλτιο, προσβλέποντας σε μια ιδέα και σκέψη να συμπυκνώσουμε όλα τα επιμέρους κινήματα, για να δώσουμε μια άλλη προοπτική στο ξεπερασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο που ήταν μόνο «κοκορομαχία» για την πλάκα και τίποτα περισσότερο, με στήριξη πολιτικών της ΕΕ και το ΕΣΠΑ, εξήγησε.

Επιπλέον τόνισε ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία του συνδυασμού έχει σχέση με την πρωτοβουλία να εισέλθουν τα κινήματα στο κέντρο λήψης αποφάσεων, «αν εκεί παίρνονται πραγματικά οι αποφάσεις και όχι σε άλλα γραφεία με δούναι και λαβείν πολιτικών και οικονομικών παραγόντων – να διαμορφώσουν τα ίδια άποψη αι να στηρίξουμε επιλογές σε άλλη κατεύθυνση, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κόσμου που ζει στη Θεσσαλία και που έχουν λεηλατηθεί στα 10 χρόνια των μνημονίων».

Ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια να υπάρξεις σύγκληση και να κατέβει κοινό ψηφοδέλτιο και με άλλες πολιτικές κινήσεις αλλά μόνο το ΕΠΑΜ ανταποκρίθηκε.  Συμπλήρωσε δε ότι μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσει να τείνει χέρι ενότητας για τα κοινά προβλήματα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των 739.000 και πλέον πολιτών της Θεσσαλίας, ζητά ενότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθημερινή τους διαβίωση.

Τέλος τόνισε ότι θα έχουν εφιάλτες όσοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, γιατί τα κατάφεραν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο, κυρίως αυτοί που έχουν υποστηρίξει μνημόνια, αλλά και δυνάμεις «που δρουν ανθενωτικά, ουσιαστικά βάζοντας πλάτη στη διάσπαση του μαζικού λαϊκού κινήματος». Μάλιστα ανέφερε και παράδειγμα όπου υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο απειλήθηκε με απώλεια της εργασίας του.

Η Μαρία Νεοφώτιστου δήλωσε ότι «εμείς διεκδικούμε οράματα του ριζοσπαστικού, πάνω στις αρχές και τις αξίες της δικής μας κοσμοαντίληψης για μια Ελλάδα ελεύθερη. Στο δρόμο αυτόν βαδίζουμε και πετύχαμε μερικές σημαντικές νίκες, όπως το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος τον Ιούλη του 2015 και αντιπροσωπεύουμε αυτό που θέλει να εκφράσει όλη τη κοινωνία».

Οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανυπότακτη Θεσσαλία» είναι: Αναστασία Αλμπάνη γραφίστας, Γιώργος Βαλαμουτόπουλος ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Γιάννης Γιάνκος ιδιωτικός υπάλληλος – ηλεκτροτεχνίτης πλοίων, Νίκος Κουνατίδης συνταξιούχος οικοδόμος, Γιάννης Μπάλλας υπάλληλος ΟΤΑ, Βασίλης Μπεφάνης φοιτητής ΙΑΚΑ, Μαρία Νεοφώτιστου – Σανακίδη συντονίστρια στο στέκι «Αλληλεγγύης για όλους», Μαρία – Πουλχερία Οικονόμου αργυροχρυσοχόος, Βάλμη Παπαδοπούλου καθηγήτρια μουσικής, Κώστας Παχιός συνταξιούχος ΑΓΕΤ, Βασιλική Σουγγάρη ιδιωτική υπάλληλος, Φαίδρα Στεφανίδου φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής, Βασίλης Ψαθάς άνεργος εκπαιδευτικός, Σπύρος Περρίσης υποψήφιος στην Π.Ε. Σποράδων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το