Τοπικά

Κ. Αγοραστός: Καμία μεταφορά μεταναστών χωρίς να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία

Στη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ενημερώνονται οι κατά τόπους δήμαρχοι και βουλευτές για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή τους, αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.
«Χωρίς να ειδοποιηθεί η κοινωνία δεν πρέπει να γίνει καμία κίνηση και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει σωστές κατευθυντήριες γραμμές», δήλωσε ο κ. Αγοραστός και επανέλαβε την ανάγκη να δοθούν περισσότεροι πόροι για το μεταναστευτικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «υπάρχει σχέδιο για το μεταναστευτικό αλλά θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη. Είναι δυσανάλογο το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα με την αλληλεγγύη που δείχνει η Ευρώπη. Η Ελλάδα υπόκειται σε διπλή ομηρία, αφενός από την Τουρκία, αφετέρου από την Ευρώπη. Η Τουρκία μας στέλνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και η Ευρώπη δεν τους δέχεται. Αυτή η ανθρωπιστική υπηρεσία που προσφέρει η Ελλάδα, δεν πληρώνεται με τόσα που μας δίνουν», είπε ο κ. Αγοραστός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και τα χρήματα έπρεπε θα έπρεπε να είχαν δοθεί από χθες. «Η κατάσταση δεν είναι ίδια με αυτή του 2016. «Αυτοί που έλεγαν τότε ότι θέλουν τους μετανάστες τώρα έχουν βγει στα κάγκελα και φωνάζουν ότι δεν θέλουν κανέναν. Η κυβέρνηση είναι διεκδικητική και πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το