Πολιτισμός

”Joan of mArc” από την θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more μεταφέρει στην σκηνή την ιστορία της “Ιωάννας της Λωραίνης” με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο ”Joan of mArc”. Κίνηση, έκφραση, μουσική, video προβολές και λεζάντες, δίνουν στο κοινό μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Γιατί η «Ιωάννα της Λωραίνης» ακούει φωνές και στο βωβό θέατρο.

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ’ Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ’ Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης της Εκκλησιαστικής εξουσίας, συγκεκριμένα ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική. Παρόλα αυτά, η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ
20 Ιουνίου ώρα 21:00 και 21 Ιουνίου ώρα 21:30
Παλιά Ηλεκτρική
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Στούρου
Σενάριο: Johnny O.
Κοστούμια: Constance Puyt
Σκηνογραφία – Video προβολές – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Επικοινωνία: Γεωργία Σουβατζή
Παίζουν: Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Βλάσης Πασιούδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το